Отворен Културни центар на Златибору: Oва планина живи 365 дана у години 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Отворен Културни центар на Златибору: Oва планина живи 365 дана у години
Trenutno na sajtu: 621       |       Podeli:
26.06.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - На Златибору је данас отворен Културни центар накок 2,5 године у који је уложено 227 милиона динара.

Министарство туризима, трговине и телекомуникација обезбедило је 45 милиона док је 182 издвојила Општина Чајетина и ТО Златибор.

„Веома ретке прилике су да у унутрашњости се отварају овакви објекти, а ми ћемо ове године имати више капиталних здања. Захваљујући Министарству и разумевању Расима Љајића ми смо успели да Културни центар, вишенаменски објекат после 2,5 године угледа светлост дана јер је то недостајало туристичкој понуди Златибора”, рекао је председник Општине Чајетина Милана Стаматовића.

Председник Општине Чајетина и министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић отворили КЦ на Златибору 

Министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић казао је да је Влада препознала Златибор као једну од најважнијих туристичких дестинација у земљи са перспективом за даљи развој за шта се и сам Златибор изборио.

„Ово је један од ретких пројеката у протеклих пет година које смо као министарство и Влада финансирали а да смо дали мање средстава него локална самоуправа и локална туритиска организација. Наша је жеља да имамо што више таквих пројекта широм Србије, јер ако општинска каса издвоји велики средства онда је пројекат од огромног значај и у функцији развоја туризма. Никакве дилеме нисмо имали када је он био у питању јер је био неопходан за Златибор и читав крај. Дестинација ће понудити разноврснији садржај и привући ће нове туристе из земље и иностранства. Ова планина је модел туристичке дестинације коју ми желимо да развијамо у целој земљи, она живи 365 дана у години и решила је проблем сезоналности а са отварањем овог КЦ нећемо имати празног хода у току сезоне. Нема више туризма где имамо сезонски карактер јер ту нема разултата ни успеха ни већег промета. Сматрам да ћемо успети на овој дестинацији заједно са локалном самоуправом и туристичком да реализујемо још идеја. Златибор ће постати најбољи у региони за припреме спортиста нарочито када се реконструише и спортска сала. Бићемо спремни да финансирамо и адаптацију и делове спортских садржаја око ње. Биће урађен и нови амфитеатар за догађаје у летњим месецима”, истакао је Љајић.

Према његовим речима Златибор је поред Соко Бање забележио највећи пораст туриста. За 94 одсто их је прошле године био више него 2014. године.
Министар сматра да ови резултати нису случајни и да ће се наставити у том смеру.

Иначе, новоотворени Културни центар је савремени мултифункционални објекат површине 1.925 квадрата који располаже са низом сала и садржаја потребних туристичком Златибору: сценом за позоришне представе и биоскопске пројекције капацитета 300 места, галеријом, библиотеком, конференцијским салама, медија центром, канцеларијама за администрацију и другим просторима. Поред поменутих садржаја, у објекту постоји и део смештајних капацитета, а објекат је прилагођен и особама са инвалидитетом.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.161.429 посета
Тренутно на сајту: 622 посетилац(a)