Данас конкурси за упис у војне школе, трају до 31.марта 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Данас конкурси за упис у војне школе, трају до 31.марта
Trenutno na sajtu: 476       |       Podeli:
15.02.2021 | 0 коментар(а)



Војна академија, Медицински факултет Војномедицинске академије, Војна гимназија и Средња стручна војна школа данас ће званично отворити

конкурсе за упис нове генерације кадета и ученика, саопштило је Министарство одбране.
У школској 2021/2022. години Војна академија примиће укупно 210 кадета на студијске програме основних академских студија ­- Копнена војска, Војно ваздухопловство, Војноелектронско инжењерство, Технолошко инжењерство материјала и заштите, Војномашинско инжењерство, Војносаобраћајно инжењерство и Логистика одбране.
Медицински факултет ВМА уписаће у најмлађу класу интегрисаних академских студије медицине 40 кадета.

Кандидати који испуне опште и посебне услове конкурса за Војну академију и Медицински факултет ВМА биће упућени на селекцију.

Први део селекције подразумева пријемни испит, који обухвата проверу знања из математике за кандидате за Војну академију, односно биологије и хемије за будуће кадете медицине.

Проверу физичких способности морају проћи сви кандидати, а њој ће приступити само они који остваре барем минимални број бодова на провери знања из математике, односно биологије и хемије.

Други део селекције обухвата психолошку и медицинско-здравствену процену на коју се позивају кандидати, почевши од најбоље рангираног након првог дела селекције, па све до попуне потребног броја кандидата.

Војна гимназија ове године уписаће 80 ученика у први, док ће по пет ученика из грађанства добити прилику да се придруже војним гимназијалцима друге и треће године.

Нова класа ученика Средње стручне војне школе

1.300 каплара бројаће 60 ученика на следећим смеровима: Телекомуникације и информатика, Јединице за електронска дејства, Ваздухопловно-технички смер, Артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства и Ваздушно осматрање и јављање.

Селекција за Војну гимназију, поред провере физичких способности и здравствених прегледа, подразумева и тест из математике и српског језика, док ће њихове колеге за Средњу стручну војну школу, уместо српског, полагати физику.

Дипломци Војне академије и Медицинског факултета бивају произведени у чин потпоручника Војске Србије и добијају одговарајућа стручна звања у односу на смер који су завршили.

Матуранти Војне гимназије имају обавезу да крену стопама својих старијих колега и школују се за академска звања, док они који заврше Средњу стручну војну школу, после четири године добијају чин водника и почињу своју професионалну војну службу.

Подједнако право конкурисања имају оба пола, а резултати досадашњег школовања и селекције биће пресудни за одлуку ко добија могућност да упише неку од војних школа. Школовање је бесплатно, као и смештај, уџбеници и здравствена заштита.

Уз врхунско образовање стичу се бројне вештине, ту су могућности бављења спортом, активности у разним секцијама, дружење. Војни позив подразумева стално усавршавање и напредовање у каријери. И јединствен осећај части за служење отаџбини и свом народу.

Зато - прихвати изазов. Пријави се!

Конкурс за упис отворен је до 31. марта, а са детаљима се можете упознати на следећем линку  http://www.mod.gov.rs/konkursi-za-upis-u-vojne-skole <http://www.mod.gov.rs/cir/konkursi-za-upis-u-vojne-skole>, навено је на сајту Министарства одбране РС.

 

 

 

ГЗС 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


konkurs ministarstvo odbrane repuplike srbije vojna skola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.769.614 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)