Вукелић: Поново ћемо организовати камп, нећемо дозволити злоупотребе 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вукелић: Поново ћемо организовати камп, нећемо дозволити злоупотребе
Trenutno na sajtu: 416       |       Podeli:
17.08.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина – Један од организатора омладинско – патриотског кампа на Златибору Жељко Вукелић

каже да је синоћ после 22 сата, око 20 полицајаца и 10 возила упало у камп без писаног налога, са захтевом да се камп расформира уз образложење да узнемиравамо јавност.

“Тражили су од нас да се камп моментално распусти, на шта смо им ми одговорили да то није могуће извести јер је већ касно, а већина деце је из разних крајева Србије и региона”, казао је Вукелић и додао да их је замолио да се камп распусти ујутру, како би се родитељи обавестили и деца била безбедно враћена својим кућама.

Он истиче да је тај предлог прихваћен и да је деци јутрос објашњено да морају да напусте камп.

“Казали смо деци да ми радимо све у складу са законом, и да верујемо да је до затварања дошло због нечије грешке или незнања. Председник општине Чајетина Милан Стаматовић, је обезбедио аутобус за децу из Војводине, док су за осталу децу дошли родитељи”, казао је он.

Вукелић наглашава да овај камп није војни већ – омладинско – патриотски и да га је организовало Удружење ветерана.

“Добили смо на стотине порука подршке од родитеља из свих крајева земље и дијаспоре и то је разлог да не одустанемо од ове идеје”, тврди он.

Вукелић је нагласио да ће сигурно поново организовати овакав камп, али да ће се боље организовати како не би дозволили да буду злоупотребљени.

Према његовим речима у кампу је било приређено десетак радионица као што су орјентација у природи, преживљавање, препознавање биљака, читање топографских карти, прва помоћ, гашење пожара, борилачке вештине, као и стројева војна обука која је извођена са гуменим и пластичним играчкама.


Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.745.364 посета
Тренутно на сајту: 416 посетилац(a)