Вајати у Горњој Краварици, место где нестаје граница између домаћина и госта 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Вајати у Горњој Краварици, место где нестаје граница између домаћина и госта
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
31.08.2018 | 0 коментар(а)



Гуча - Западна Србија има огромне потенцијале за развој сеоског туризма. Настављајући традицију драгачевског гостопримства у селу Горња Краварица,

породица Радичевић на огњишту својих предака изградила је модерне вајате који су поред домаћих, све интересантнији страним гостима.

Вајати у Горњој Краварици, фото: Агропрес

У драгачевском селу Горња Краварица на око девет километара од престонице трубе, скривено од буке налази се етно село „Вајати”.
У овој оази мира, поред домаћих туриста чести су и странци жељни сеоског живота, али и домаће хране по којој је Србија у свету итекако препознатљива.

Надин Гуалди Маурицијус је заменила Горњом Краварицом на неколико дана и ту је пронашла нове укусе.


Надин Гуалди са Маурицијуса одушевљена српским доручком, фото: Агропрес

„Све ми се баш допада, подсећа ме мало на турску и италијанску кухињу, а традиционални српски доручак је нешто најбоље што сам до сада пробала.
Кајмак је нешто што обожавам, одличног је укуса и заиста сам желела видети на који начин се прави. У Србији сам обишла фарме и упознавала се са начином производње сира и кајмака и за мене је то непоновљиво искуство”, каже Надин Гуалди за Агропресс.

Оливера Радичевић, фото: Агропрес

За домаћицу Оливеру Радичевић дан је кратак за обавезе које предстоје свакога дана, али осмех на лицу говори да све ради са пуно љубави. На менију су старинска јела које гости највише траже.
Пита савијача, обиље сухомеснатих производа, сир, кајмак, салата, пите од домаћих кора од белог пшеничног и хељдиног брашна, то је оно што сваки странац када дође овде у Вајате жели да проба,” каже Оливера.

Опширније можете прочитати на сајту Агропреса.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.354.634 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)