Камион под теретом слетео са пута у Ракови, саобраћајница била дуго у блокади 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Камион под теретом слетео са пута у Ракови, саобраћајница била дуго у блокади
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
23.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Због интезивирања радова на деоници аутопута Прељина - Пожега, упослене су скоро
Камион под теретом слетео са пута у селу Ракова код Чачка, точкови му завршили у каналу, фото: РИНА

све грађевинске машине са територије Града Чачка. Мештани села Горња Горевница, Ракова и Пријевор, која гравитирају ка овој деоници ауто-пута месецима уназад суочавају се са великим проблемом. Машине које раде на изградњи неколико стотина пута дневно пролазе поред њихових кућа што доводи до уништења локалних саобраћајница. Оно што је њихова свакодневица су прашина, разлокани путеви, али и заглављени камиони. Без проблема није ни током викенда, јер се у Ракови заглавио камион који је под теретом превозио материјал и на тај начин блокирао једну коловозну траку, па се саобраћај кроз ово село одвија успорено.

"Овде је коловоз изузетно узак, два камиона су покушала да се мимоиђу и један је слетео са асфалта. Точак му је упао пола метра у земљу под тежином терета. Чекали смо доста дуго да би уопште могли да прођемо и наставимо вожњу даље. Најмање 200 камиона данас прође нашим локалним путевима. Иза себе остављају рупе и облаке прашине. Највероватније је проблем то што се много товари на камионе. Слике су заиста катастрофалне и оно са чим се суочавамо сваки дан. Јасно је да мора да се ради и немамо ништа против јер ће нам аутопут свима значити, али је потребно и да се мало поведе рачуна о томе шта ће остати након завршених радова “, рекао је за РИНУ Милош Весковић из села Ракова код Чачка.

Мештани су до центра града некада путовали око 15 минута, а сада њихова вожња и без заглављеног камиона траје три пута дуже. Са камионима се тешко мимоилазе, али и због лошег разваљеног асфалта морају да пазе куда се крећу точкови њихових аутомобила. Међутим, њихова тешка ситуација не би требало још дуго да траје јер је завршетак деонице до Паковраћа планиран почетком следеће године. Министар грађевинасртва, саобраћаја и инфраструктуре у Влади РС, нагласио је да ће сви локални путни правци бити ревитализовани.

"Kинески партнери који су извођачи радова кренули су са реконструкцијом тих саобраћајница и живот житеља ће вратити у нормалу. У плану је да се најкасније до марта или априла наредне године све саобраћајнице укупне дужине 40 километара потпуно реконструишу", казао је Момировић за РИНУ.

Он је додао да су локални путни правци подједнако важни као и аутопутеви за опстанак становништва.

"Локални путеви који су жила куцавица у селима такође су нам важни, а не само стратешке саобрћајнице. Замолио бих мештане за само мало стрпљења, јер ће за неколико месеци бити завршена деоница од Прељине до Паковрћа, након чега ће бити санирани сви локални путеви, који ће бити у бољем стању него пре почетка радова", закључио је Момировић.

 

РИНА / ГЗС 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK RAKOVA KAMION PUT SLETANJE AUTOPUT

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.788.703 посета
Тренутно на сајту: 416 посетилац(a)