Одржана седница Градског већа у Чачку 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одржана седница Градског већа у Чачку
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
14.05.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Међу најзначајнијим тачкама дневног реда данашње седнице Градског већа у Чачку је утврђење предлога извршења буџета града Чачка
Фото: Илустрација, ГЗС

за 2020. годину, извештај јавних комуналних предузећа чији је оснивач град Чачак, регионалних предузећа Рзав и Дубоко, решења о покретању поступка о отуђењу из јавне својине као и текућа буџетска резерва, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
„Од посебне важности је извршење буџета за прошлу годину, у проценту од 86 посто, ни у мало једноставној години иза нас, услед пандемије ковида 19. Успели смо да тај проценат буде добар, пре свега да извршимо сва плаћања која су неопходна за функционисање града, а 83, 27 посто је потрошених средстава од приходованих 86 посто на консолидованом рачуну града Чачка, са 31.12.2020. године имали смо 156 милиона динара, рекао је Тодоровић. Он је додао да ће јавна предузећа чији је оснивач град Чачак уплатити у овој години 80 посто од нето добити, по одлуци из децембра прошле године око 13,2 милиона динара, осим ЈКП Водовод и Комуналца , рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
Међу тачкама дневног реда, нашла се и она која се односи на контолу квалитета ваздуха где је први човек града Чачка истакао да се интезивно ради на мерењу и спречавању загађења .Када је реч о овогодишњем летовању у одмаралишту Овчар у Улцињу, Тодоровић је додао да се економска цена није мењала и да ће основци и здравствени радници који су радили у ковид систему, као и сви они који су претходних година имали могућност да летују у овом одмаралишту летовати и ове сезоне.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK SEDNICA SKUPSTINA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.281.214 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)