Решени захтеви мештана села са леве обале Западне Мораве, Борисављевић: Јадан је онај који покушава другог унизити да би себе уздигао 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Решени захтеви мештана села са леве обале Западне Мораве, Борисављевић: Јадан је онај који покушава другог унизити да би себе уздигао
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
17.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Након састанка градоначелника Чачка Милуна Тодоровића и његових сарадника

са директором „Коридира Србије” Александром Антићем пронађено је решење прихватљиво за све стране које учествују у овом значајном пројекту на изградњи Моравског коридора.

Циљ састанка је био да се размотре захтеви грађана који су власници пољопривредног земљишта које је предмет експропријације на траси „Сектор 3 – Прељина - Адрани“, у месним заједницама Прељина, Коњевићи, Љубићка Балуга, Станчићи, Мојсиње, Доња Горевница, Мрчајевци и Катрга.

Директор „Коридора Србије” је показао да разуме потребе грађана Чачка и исказао спремност за проналажење адекватних решења у интересу грађана, али и у циљу несметане динамике планираних радова на реализацији једног од најзначајнијих инфраструктурних пројеката у Републици Србији.​

На састанку је након увида у документацију али и на основу притужби мештана ових села, донета одлука да се укидају сва планирана одлагалишта материјала у укупној површини од 121 хектар (Број 23 Горичани, 23-1 Катрга, 24 Мршинци, 24-1 Мршинци, 25 Мрчајевци, 26 Кукићи, 27 Мојсиње, 27-1 Станчићи, 28 Балуга Љубићка, 28-1 Мојсиње - Балуга Љубићка, 29 Прељина и 42 Љубићка Балуга). Ова одлагалишта ће бити дислоцирана у простор између регулисаног корита Западне Мораве и ауто – пута, а пре свега у неприступачан и девастиран појас између старог и новог корита Мораве. На новим локацијама земљиште је значајно лошијег квалитета, а укупна површина новопланираних одлагалишта материјала износиће 84 хектара. На овај начин биће сачувано 37 хектара плодних ораница на територији града Чачка дуж Моравског коридора.

Међутим читав овај поступак нашао се на мети појединаца који себе представљају „заштитницима грађана” који су преко друштвених мрежа покушали да исполитизују захтеве мештана ових села, мишљења је градоначелник Тодоровић. Он их је замолио да никако не наседају на политичке флоскуле „Не дамо ђедовину“, јер како је казао „држава Србија ауто – путеве гради у интересу свих наших суграђана, а пре свега због будућности наше деце.

Борисављевић: Нико овде никог није победио

Тим поводом огласио се и председник МЗ Балуга Љубићска Славко Борисављевић који је на свом фејсбук профилу поставио и фотографију документа за које каже да су једини валидни поред оних које је град Чачак прибавио за потребе разговора са представницима „Коридора Србије”, извођачима, ресорним министрима и свима релевантним људима са којима је градоначелник Чачка разговарао о ситуацији у којој су се нашли грађани ове месне заједнице који су тражили да им се земља која је била предмет експропријације не извласти и да не желе земљу да продају, већ да та земља остане њихово власништво.

Фото: фејсбук

„Након дугих разговора на састанцима са градоначелником Чачка који сам ја иницирао у више наврата градоначелник је обећао да ће све учинити да се земља мештанима који живе на левој обали Мораве не извласти, или ако већ мора да се повећа цена земље кроз биљну структуру. Обећано урађено, на опште задовољство грађана земља се не извлашћује и они остају једини власници својих парцела а сва решења постају неважећа. Нико овде господо није победио никога, само је уз велике напоре решена ситуација у којој су се нашли многи власници ових парцела који сада могу безбрижно да сеју, шта год желе и да живе од свог рада са тих парцела. Нико се овде од релевантних људи који су се бавили овим случајем није хвалио, или још горе рекао да је победио. Кога победио? Писањем разних коментара где неки људи пишу све и свашта па чак и да су они све то одрадили а ја као председник МЗ, градоначелник, његови сарадници и многи грађани нисмо ништа радили већ смо били само пуки посматрачи, је обична измишљотина којом се покушава злоупотребити рањивост људи који су се борили само за своје парцеле. Морам још нешто изјавити: јадан је онај који покушава другог унизити да би себе уздигао. Ко разуме разумеће, ко не, није ни дужан. Толико од мене и на крају одговорно тврдим да ћу увек бити како ја тако и градско руководство на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем за наше суграђане не делећи их на ове или оне. То су наши птијатељи, познаници, комшије и грађани овога града”, написао је Борисављевић у објави на свом фејсбук профилу.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak moravski oridor gradjani protest slavko borisavljevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.442.339 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)