Др Дробњак: Они који руше лифт, да се јаве да износе болесне људе 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Др Дробњак: Они који руше лифт, да се јаве да износе болесне људе
Trenutno na sajtu: 307       |       Podeli:
19.07.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Завршена је изградња лифтова у Општој болници у Пријепољу и сада се очекује долазак комисије која треба
Председник Синдиката Независност болнице у Пријепољу Раде Веруовић у директор болнице др Зоран Дробњак, фото: ГЗС

да изда дозволу за њихово коришћење”, рекао је директор Зоран Дробњак који је тим поводом данас сазвао конференцију за медије.

Међутим, 16. јула, пре три дана, Општа болница добила је решење од Грађевинског инспектора Општинске управе Пријепоље да се обустави даље извођење радова и да се у року од шест дана лифтови уклоне.

„Процес прикупљања неопходне документације, комплетиарања, није једноставна ствар, с обзиром на чињеницу да просторије у којима се налази интерно одељење и неурологија немају грађевинску дозволу, односно у катастру не постоје. Бирократија је у неким ситуацијама врло брза, и то када треба нешто да се оспори, а када треба да се добије документ који има општи интерес, онда је веома спора. Ми ћемо уложити жалбу, и радимо на томе да прикупимо документацију која недостаје. Лифт нема комерцијални карактер и служиће за пренос пацијената и њихове потребе. Данашња медицина има задатак да помогне пре свега, зато је завршавамо, а не да се људи додатно муче када су болесни. Надам се да ће они који су тражили да се оспори градња тог лифта да се јаве као волонтери и добровољци да од сутра учествују у ношењу пацијената”, казао је Дробњак.

Др Дробњак: презадовољни смо како су урађени лифтови

Пре извесног времена локална самоуправа је донирала средства за изградњу настрешице.

„Тада нисмо имали посету грађевинског инспектора, а претпостављам да је иста ситуација, јер за непостојећи објекат не може да се изда дозвола. За лифтове је ситуација да упркос праву жалбе решење налаже да се у року од шест дана они уклоне. Не видим да је у граду и један обејкат који нема дозволу уклоњен, тако да нема разлога да се и овај објекат који има друштвену тежину склања и да му се не дозволи коришћење. Донатор кад даје новац не жели да се његово име помиње у негативном контексту, и да има проблема, јер новац даје за опште добро. Вероватно се на тај начин одбијају неки потенцијални донатори када виде на какве бирократске и друге проблеме могу да наиђу током релаизацији њихове помоћи”, рекао је Дробњак.

Иначе, он је истакао да је задовољан како су извођени радови на лифтовима, јер је све време болница несметано радила, радници су били увиђајни а пацијенти о свему обавештени. Такође, према његовим речима отвара се могућност да се спратни простор између одељења, захваљујући лифотвима надограде за неке друге ствари, о чему ће размишљати у наредном периоду.

Веруовић: нећемо дозволити рушење лифтова

Председник Синдиката Независност болнице у Пријепољу и регионални повереник Синдиката независности Раде Веруовић поводом решења грађевинског инспектора рекао је да они не могу да верују да је донета таква одлука.

„Као што је директор рекао, лифт је некомерцијалног типа и искључиво за пацијенте. Врло често имамо ситуацију, да болесника после подне, када је мање особља а морамо га сместити на ултразвук или рендген, који су спрат или два испод одељења, или када треба да га транспортујемо у другу здравствену установу, нема ко да понесе. Сви директору који су били на челу болнице имали су циљ да направе лифт. Сада када је дошло до краја реализације, све чињенице показују да се умешала политика. Ми немамо ништа против да је то на добробит пацијента, али ово је директан атак на њих, могу рећи и директно угрожавање здравља људи. Нека се запитају чланови Општинског већа, председник општине и инспектор да ли су оваквом одлуком донели побољшању здравља пацијената. Ово је један сраман чин и надам се да ће инспектор и институције које су донеле овај закључак да га повуку.

Ми смо као чланови синдиката већ почели са прикупљањем потписа за оспоравање ове одлуке, иако дође нека фирма да руши овај објекат нећемо то дозволити. Препоручујем им да се окану тог посла. Ми ћемо користити сва легална средства, а не како неки чланови Већа говоре парасудове, а да их при том председник општине не упозорава када такве ствари говоре”, каже Веруовић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.834 посета
Тренутно на сајту: 307 посетилац(a)