Истраживање: Министри од грађана добили двојке 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Истраживање: Министри од грађана добили двојке
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
09.10.2017 | 0 коментар(а)



Председница Владе Ана Брнабић и министар државне управе Бранко Ружић оцењени највишом оценом

према најновијем истраживању поводом 100 дана рада Владе.

Истраживање агенције "Фактор плус", чије је резултате објавио "Блиц" у данашњем издању, показује и да је Влада Србије у дубокој сенци председника Александра Вучића, јер ниједан од чланова Владе нема оцену већу од тројке, док су грађани Вучића на новој позицији оценили оценом 4,1.

Према истраживању, које је рађено од 4. до 8. октобра на 1.250 испитаника, највишу оцену - 2,9 - заслужила је премијерка Ана Брнабић, а после ње је најбоље оцењен министар Бранко Ружић са оценом 2,8, као и министар спољних послова Ивица Дачић са оценом 2,7.

Више оцене добили су и министар трговине Расим Љајић, министар финансија Душан Вујовић и министар уутрашњих послова Небојша Стефановић. С друге стране, најгоре су оцењени министри одбране и животне средине Александар Вулин и Горан Триван.

"Приметно је да је Влада у сенци председника. Разлози за релативно лоше оцене могли би да буду ти што је градјанима рад појединих министара непознат или што сматрају да не раде или да раде лоше", каже за "Блиц" Владимир Пејић из агенције "Фактор плус".

Он истиче да је просечна оцена владе Ане Брнабић нижа него у случају претходне владе, али и да је ниво оцена чланова нижи, могуће због тога што је Вучић док је био премијер својом високом оценом подизао просек.

"Не верујем да је ико имао намеру да председник у оволикој мери буде доминантан у односу на министре и премијерку, али то је реално стање тренутно", истиче Пејић.

Коментаришући резултате истраживања, он каже да је Дачић увек међу најбоље рангиранима, што због тога што је лидер странке, што због добрих односа са СНС-ом, што због личног шарма". Разлози за најлошије оцене Вулина и Тривана су, каже, различити.

"Триван није стигао ништа лоше да уради, али га нема у јавности, слаба му је препознатљивост и то је допринело ниској оцени. С друге стране, Вулин је много познатији, али су афере које се за њега везују очигледно наишле на лошу реакцију јавности", објашњава Пејић.

Агенција "Фактор плус" спровела је и истраживање о рејтингу странака, а резултати показују да убедљиво предњачи СНС с подршком 52,8 одсто испитаника, док је на другом месту СПС са подршком од 9,2 одсто.

Покрет слободних грађана Саше Јаконовића ужива подршку 7,8 одсто испитаника, а Демократска странка - 6,9 одсто. "Утисак је да је разлаз ПСГ-а и ДС-а више штетио Јанковићу, али је свакако нанео штету и демократама. Симпатизери опозиције теже уједињењу, а опозиција се све више разједињује и то се види и у истраживањима јавног мњења", истиче Пејић.

Он каже и да су Двери стабилне на три процента с благо растућом тенденцијом, и додаје да је Народна странка Вука Јеремића за сада непознаница, да би она могла да се надје већ у следећем истраживању, али и да се не очекује да ће направити неке драстичне промене на политичкој сцени.

Истраживање показује и да СРС има подршку 4,1 одсто испитаника, ПУПС 3,1 одсто, СДПС 2,9 одсто, док је на дну листе покрет "Доста је било" с подршком 2,3 одсто испитаника.

Извор: Блиц, Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.260.850 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)