Прва Роса клупа за маме и бебе у 2021. години 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прва Роса клупа за маме и бебе у 2021. години
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
06.08.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - РОСА вода већ више од једне деценије подржава оно што је важно, а то је породица и будуће генерације деце.

У оквиру иницијативе „Беба бира где“ данас је у Чачку постављена прва РОСА клупа за маме и бебе у 2021. години.

После два успешно реализована пројекта у сарадњи са Министарством здравља када су основане 3 банке хуманог млека и отворено 20 Роса школи родитељства у градовима широм Србије, Роса вода је покренула пројекат „РОСА подршка дојењу“ свесна чињенице да ситуација у Србији није нимало охрабрујућа, када је реч о дојењу.

 „У циљу подизања свести јавности у оквиру пројекта ’РОСА подршка дојењу’, подржали смо манифестације које промовишу дојење у јавности и покренули иницијативу ’Беба бира где’. Прво истраживање у Србији које смо спровели у оквиру иницијативе ’Беба бира где’ показало је да 30 одсто жена уопште није дојило у јавности и да је потребно додатно оснажити маме на тај корак. Захваљујући великој подршци јавности, кроз куповину РОСА воде прикупљена су значајна средства за опремање соба за дојење у породилиштима и за поставку РОСА клупи за маме и бебе. Током прошле године поставили смо 21 клупу за дојење у градовима широм Србије и ове године настављамо традицију. Верујемо да ћемо поставком РОСА клупе за маме и бебе додатно оснажити маме у Чачку да доје своје бебе у јавности“, рекла је Агнес Ивковић, бренд менаџер РОСА воде.

 

На свечаном отварању РОСА клупе за маме и бебе у Чачку говорила је и Прим. др Славица Драгутиновић, члан градског већа града Чачак за област бриге о породици и спровођења мера популационе политике, која је овом приликом истакла значај подршке компанија у циљу интензивирања активности промоције и подршке дојењу.

Фото: ГЗС

„Данас у току Светске недеље дојења, град Чачак постаје богатији за још једну клупу за маме дојиље. О значају и предностима дојења у исхрани најмлађих грађана говори и податак да се ова недеља обележава у 170 земаља света. Град Чачак је активности везане за подршку дојењу уврстио у свој Акциони план популационе политике 2019-2023. године и тиме омогућио реализацију разних активности подстицаја и подршке дојењу. Зато овакве акције друштвено одговорних компанија, као што је иницијатива РОСА воде ’Беба бира где’, подстичу да се повећа број деце која се искључиво хране мајчиним млеком. Сада то чини око 52% одојчади до 6 месеци и 45% мале деце до 2 године старости“, истакла је Прим. др Драгутиновић.

У наредном периоду, кроз иницијативу „Беба бира где“ планирана је поставка још РОСА клупи за маме и бебе и 3 РОСА кутка који су израђени од борове грађе и специјално дизајнирани како би пружили сву неопходну удобност мамама док бораве са својим бебама на отвореном, јер дојење је оно што је важно, а беба бира где.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ROSA MAMA KLUPE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.510.116 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)