Ево како се странци проводе у Гучи: Нема стајања, нема спавања – само труба до зоре 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ево како се странци проводе у Гучи: Нема стајања, нема спавања – само труба до зоре
Trenutno na sajtu: 398       |       Podeli:
10.08.2019 | 0 коментар(а)



Гуча – Драгачевска варошица ових дана највеселија је на Балкану. Карневалска атмосфера,
Странци уживају у Гучи, фото: РИНА

звуци трубе који допиру иза сваког ћошка привукли су на хиљаде странаца из целога света.

Сви весели и насмејани играју уз трубаче на улицама, некима успева да ухвате ритам, некима баш и не, али то је најмање битно.

“Осећам се одлично, Србија је Гуча, најбоље се пороведем кад дођем овде. Обажавам трубе, уз њу се све бриге се забораве. Овде долазим неколико година и све је боље и боље”, каже одушевљени Филип који је дошао из Француске.

Бројни Шпанци, Пољаци, Аргентинци и Чеси превалили су на хиљаде километара како би видели ту Гучу о којој су само слушали од познаника, желели су уживо на увце да чују трубу и пробају српску ракију.

Аргентинци се осећају као код куће, фото: РИНА

“Први пут долазим, јер приватно свирам трубу и желео сам да чујем како то овде звучи. Дефинитивно је најбоље. Много је вруће, али издржавамо, још ако попијемо неку вашу љуту ракију осећај је исти као да сам у својој земљи”, рекао је Аргентинац Данијел Отадо.

Да се добар глас чује и преко океана доказ су Џес и Сидни из Америке, који су овог лета у Србију дошли на венчање својих пријатеља, али на њиховој туристичкој мапи незаобилазна тачка била је управо – престоница трубе.

“Гледала сам снимке на јутјубу и желела сам и лично да доживим ово гучко лудило. Нема стајања, нема спавања три дана”, рекла је Сидни.

Звуци трубе опијају, а мириси домаћих традиционалних јела маме сабораше, који морају добро јести да би издржали атмосферу.

Омиљени специјалитет - прасе на ражњу, фото: РИНА

“Нема весеља без печења и свадбраског купуса. Кило јагњетине овде кошта 1800, кило прасећег печења 1400, а порција свадбарског купуса 400 динара”, рекао је цене врућих специјалитета угоститељ Милета Јелић.

Трубачи из свих крајева задовољно трљају руке, јер у Гучи зараде пара колико за неколико месеци тезгарења. Поред трубача испод шатри врло радо наступају певачи, али и трбушне плесачице које атмосферу доводе до усијања.

Незаобилазан свадбатрски купус, фото: РИНА

И док гости уживају, најбољи трубачи се презнојавању, али не због врућине већ због главног такмичења и “златне трубе”. Сам наступ и одмеравање снага са мајсторима је ствар престижа, а победа императив.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GUCA SABOR TRUBA GOSTI SPECIJALITETI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.389.860 посета
Тренутно на сајту: 399 посетилац(a)