Брнабић позвала грађане на самодисциплину: „Немојте да уводимо полицијски час” 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Брнабић позвала грађане на самодисциплину: „Немојте да уводимо полицијски час”
Trenutno na sajtu: 262       |       Podeli:
16.03.2020 | 0 коментар(а)



Председница владе Ана Брнабић апеловала је данас на грађане да слушају препоруке државе и стручњака за смањење ширења корона вируса
Фото: РИНА

и истакла да ће у супротном бити уведене драстичније мере, међу којима су и потпуна забрана слободе кретања и полицијски час.

Брнабић је за телевизију Прва рекла да је данас у главном граду видела велике гужве у саобраћају и на улицама и истакла да грађани нису довољно озбиљно схватили и слушали препоруке председника државе, премијера и стручњака.

„ Молим вас на самодисциплину, посебно старије суграђане, немојте да излазите напоље. Немојте нас терати да уводимо полицијски час и да војску и полицију изводимо на улице и у потпуности забранимо слободу кретања. То је најдрастичнија могућа мера и ни ја ни председник не бисмо желели да је имплементирамо”,  рекла је Брнабић.

Она је навела да ће, ако се таква ситуација настави, у наредна два дана морати да буду предузете драстичније мере, а то је и додатно ангажовање МУП и Војске Србије.

„Добићу данас извештаје и из других градова, урбане средине су најугроженије, ако је и у другим градовима овако, онда је то поражавајуће”, рекла је Брнабић.

Она је навела да је јутрос на улицама Београда и у саобраћају видела велике гужбе и велики број старијих суграђана на улицама, пекарама, продавницама.

„Молим вас да сви преко 65 година схвате најозбиљније и због вас и здравственог система. Морамо да се трудимо да контролишемо ситуацију, како би број заражених био сведен на минимум, односно на онај број који наш здравствени систем може да прими и обради”, рекла је Брбабић.

Истакла је да без солидарности, епидемија не може да буде побеђена. Премијерка је рекла и да је до сада у Србији регистровано 55 случајева новог корона вируса. Од њих је 28 особа на кућном лечењу, који су стабилно. Од пацијената који се лече у медицинским установама, две особе су на респираторима и у тешком стању.

„Тренутно имамо ситуацију под контролом, што не значи да ће тако остати. Уобичајено је да се око 15 дана од појаве вируса драстично креће да расте број и очекује се најјачи ударац на здравствени шитем”,  рекла је Брнабић.

„Разматрамо како да уведемо тестирање"

Премијерка је најавила данас да ће настава на јавном сервису почети у уторак и да су сви материјали и предавања снимљени.

Како је рекла, настава ће бити на РТС-3 каналу, РТС планети и уз помоћ дигиталних уџбеника.

„Министарство просвете у сарадњи са тимом људи обавештаваће грађане и децу и све грађане. Данас је дан за информисање и припрему, од сутра почиње настава, бићете информисани о свим њеним аспектима”, рекла је Брнабић.

Према њеним речима, тренутно се разматра како да се уведу тестирања и да се на објективан начин уведу тестирања.

Оно што је важно, рекла је она, јесте да упис деце у вртиће, основне школе и средње школе и студената неће трпети јер је од ове године уведен електронски упис.

„Продужићемо неке рокове да би помогли неким људима који се не осећају сигурно да то ураде електронски. Ту ће бити обезбеђени и кол центри и неће бити проблема - рекла је премијерка.

Важни телефони

Телефони епидемиолошке службе за све информације

Специјалан број Министарства здравља

за питања у вези са коронавирусом:

064 8945 235

Институт за јавно здравље Србије

"Др. Милан Јовановић Батут":

011 2684 566

Будимо одговорни према себи и према другима

 

ГЗС/Блиц/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ANA BRNABIC KOPRONA VIRUS POLICIJSKI CAS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.802.902 посета
Тренутно на сајту: 263 посетилац(a)