Браћа Стефановић из Ариља, ковачи своје среће 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Браћа Стефановић из Ариља, ковачи своје среће
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
16.02.2017 | 0 коментар(а)



Ариље - Браћа Стефановићи из Ариља, ктитори катакомбног манастира Св. Стефана изнад Ариља, у чијој породици има 38 чељади,

а у чијој фирми има 130-так запослених радника, имају само један циљ: да угоде богу.

“Пре педесетак година када се кренуло са индивидуалном производњом малина које су још и тада доносиле прве приходе становницима мимо плате, проистекло је предузетништво, и мало по мало од те златне малине развијале су се и друге предузетничке активности метални сектор али и текстилни”, рекао је једна од браће Милутин Стефановић.

Почетком деведесетих када пропадају велике текстилне фирме, људи који су знали тај посао опредељују да новац од малина улажу у то. Кретали су из гаража, дневне собе са три машине у посао. Ариљу са 19.000 становника има 1.200 привредних субјеката.

Милош Стефановић основао је породичну фирму “Стефан” давне 1988. године.

“У то време у Југославији није могло да се оснује приватно предузеће, тако да када сам напуштао државну фирму основао сам Самосталну занатску радњу Стефан која се бавила производњом текстилних нараменица, у то време веома актуелног производа. Могли смо лако да пласирамо производ и да наплатимо, али смо имали других проблема нисмо могли да нађемо раднике, нико није хтео да ради код приватника”, рекао је Стефановић.

Лидија Тодоровић једна од запослених каже да је после средње школе почела да ради у овој фирми преко омладинске.

“Радила сам прво на нараменицима, касније сам се обучавала на осталим машинама. Данас умем да радим све, јако сам задовољна”, рекла је Тодоровић.

Стефановић истиче да када су се стекли услови, на дедовини и очевини направили су прву халу од 360 квадрата и регистровали предузеће 1991. године.

“Већ 28 година са братом радим и базно смо лоцирани у Ариљу, имамо представништво и у Београду, Новом Саду и поред производње кућног текстила постељине, прекривача, јоргана и јастука имамо око 800 производа”, каже Милош Стефановић.

Он истиче да су пре четири године увели и нови програм, агро опреме где су за ових неколико година постигли значајне резултате самим тим што су заступници италијанске фирме Антонио Караро.

Милутин Стефановић наводи да увек постоји нешто што се може додати понуди.

“Окренули смо се лиценцној производњи где смо партнер Звезди и Партизану, Волт Дизни компанији за територију бивше Југославије. Ове године постајемо и лиценцни партнер једног домаћег бренда Мама воли бебу”, рекао је Милутин.

Предузеће Стефано је породично фирма не само из разлога што има запослено 10 одсто потомака њиховог деде, већ зато што запошљава очеве и синове, мужеве и жене.

Раде на тржиштима Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине на организован начин, а пласирају производе са времена на време и на тржиште Мађарске, Румуније, Македоније и Италије.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.860 посета
Тренутно на сајту: 373 посетилац(a)