У оквиру Специјалне олимпијаде Србије, Вања Грбић посетио Специјалну школу „1.Новембар” 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
У оквиру Специјалне олимпијаде Србије, Вања Грбић посетио Специјалну школу „1.Новембар”
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
18.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У складу са поштовањем прописаних мера услед епидемије вруса корона у Чачку
Вања Грбић, прослављени српски одбојкаш, Фото: ГЗС

је одржан одбојкашки турнир, у оквиру Специјалне олимпијаде Србије. Учествовали су такмиачари из свих градова , подељени у мушке и женске екипе.

Александар Станојевић, начелник Одбора Специјалне олимпијаде Србије

„Оно што желим да насгласим је да се ми увек добро осећамо у Чачку, одлични сте домаћини. Школа „1.Новебмбар”одувек је давала добре спортисте, али има и одличне услове за играње. Ова сала је одлична за овај значајан турнир, што је нама јако битно јер се трудимо да се ова деца што више социјализују .Нама је оисновни циљ да се ова деца баве спортом. Иначе, са школом „1.Новембар” сарађујемо већ 20 година и ова школа изнедрила је велики број олимпијаца, не само у одбојци већ и у фудбалу и атлетици”, рекао је начелник Одбора Специјалне олимпијаде Србије Александар Станојевић.

 Одбојкашки турнир у Специјалној школи „1.Новембар”

Одбојкашки турнир Специјалне олимпијаде Србије окупио је шест мушких и шест жеских тимова из Пирота, Зрењанина, Панчева и Чачка.

 

Давид Меметовић, ОК „Младост”, Пирот

„Долазим из Пирота, тренирам у клубу „Младост”имам 18 година и ово ми је први боравак у Чачку. Учествовао сам и раније на такмичењима, тренираб одбојку од скоро и јако ми се свиђа. Наставићу и даље, не толико због резултата, колико због дружења са вршњацима”, рекао је Давид Меметовић , такмичар из Пирота и стални учесник Специјалне олимпијаде.

 

Одбојкашки турнир у склопу Спцијалне олимпијаде Србије посетио је и прослављени српски одбојкаш Вања Грбић. У дресу репрезентације освојио је 14 медаља и проглашен је за најбољег играча Европе 2000.године. Активцан је у Специјалним олипијадама на светском нивоу од 2011.године.

 

„Чачак је један од главних регрутних центара за децу Специјалне олимпијаде, у свим спортским дисциплинама. Јако ми је драго да је направљена ова сала, тако да деца могу да уврсте спорт у свакодневне активности. Управо та асимилација, спајање и социјализација значајно помаже деци Специјалмне олипмијаде , да могу да се интегрушу у друштво, јер већ од старта крећу са великим хендикепом. Они живе у затвору без решетака, нису ни близу свих могућности која имају деца из масовне популације и овакве прилике интеграције њима изузетно значе у смислу потврде онога што су они као личности и неко ко има ту привилегију да допринесе промоцији својој земљи. Искрено, пуно сам ствари научио кроз Специјалну олимпијаду. Ова деца имају исконску искреност, пресрећни су када су на терену. И сви ми врло често заборављамо колико смо срећни што смо у могућности да све радимо”, образложио је Вања Грбић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Specijalna olimpijada Srbije odbojkaski turnir Cacak Specijalna skola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.782.090 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)