У чачанској Општој болници укупно смештена 24 пацијента: Од понедељка амбуланта у Љубићу поново у ковид режиму 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У чачанској Општој болници укупно смештена 24 пацијента: Од понедељка амбуланта у Љубићу поново у ковид режиму
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
29.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У чачанској болници тренутно су смештена 24 пацијента, док је једно лице преминуло старости 89 година,
др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона, фото: ГЗС

које је имало и друга пратећа обољења и било ПСР позитивно.


„Ми смо већ на опрезу, тим пре што је број прегледа повећан у Дому здравља, ситуација у Чачку је боља у односу на Краљево и Ужице, они имају много већи број позитивних. Наша болница је у ситуацији да је грудно одељење прекинуло редован рад, поново је у ковид систему, док је ковид амбуланта са инфективног је враћена на грудно" рекао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона.


Према његовим речима у припреми је да се направи шатор испред грудног одељења, како би пацијенти били склоњени од хладноће, у њему ће бити и грејање.


„Што се тиче инспекцијских служби, они раде што су и до сада радили и врло су ажурни Када је у питању полицијска Управа они су дали податак да је у Чачку 34 лица у самоизолацији и 41 једно лице из Горњег Милановца, док је 91 објекат је био у суботу и недељу проверен са аспекта радног времена, против једног је поктренута прекршајна пријава због прекорачења", казао је др Луковић.
У понедељак ће бити регхабилитована ковид амбуланта у Љубићу, те се очекује да ће тај дан и профункционисати.


Иначе, према речима доктора Луковића и број прегледа у амбулантама опште праксе расте. С обзиром на то да је сада тешко разликовати респираторне инфекције од вируса корона, обавеза грађана је да се јаве на преглед уколико примете да им је здравствено стање нарушено, а лекар ће даље да процењује.

др Мирослав Сретеновић директор чачанске болнице.


„У последња два до три дана значајно је попећан број прегледа у пријемној амбуланти у болници у смислу ковида , самим тим, повећањем броја прегледа, повећан је и број пријема на инфективна одељења", појаснио је др Мирослав Сретеновић директор чачанске болнице.


Сретеновић је истакао да у складу са повећањем броја пацијената, у болници је направљена, пријемна амбуланта са инфективног одељења, поново је је враћена на грудно, које је испражњено од нон ковид пацијената.


„На одељењу смо направили једну приручну лабораторију, ту нам је рендген, да би смо убрзали пријем и преглед пацијента јер долази хлаадније време, то ће бити проблем за чекање, јер чекаонице нису толико велике да би могле да приме већи број пацијената, а и епидемиолошки на малом простору не може бити много људи.


Повећањем броја пацијената, врло је вероватно да ће поново болница морати да се врати у онај рад ковида, што ће рећи да у натредном периоду још нека одељења морати бити преведена у тај режим.


„Преостало је да редукујемо број нон ковид пацијената, да поново почнемо да примамо само хитне случајеве, да се хируршке интервенције обављају само за млигнитете и ургентна стања, тако да се враћамо на онај период и услове рада које смо и мали и у претхиоднма два таласа", образложио је др Сретеновић.


Сретеновић је истакао да ће свакако у болници бити примани пацијенти и са упутом, и без упута, али је много боље за организацију у болници да се пацијенти прво јаве свом изабраном лекару како би се скратио период прегледа.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.328.642 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)