Нова Србија: Пружамо пуну подршку радницима ФРА 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нова Србија: Пружамо пуну подршку радницима ФРА
Trenutno na sajtu: 506       |       Podeli:
19.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом поновљеног покушаја јавних извршитеља да спроведу решење о принудном

извршењу у Погону за израду кугличних вретена у Фабрици резног алата у Чачку, уз асистенцију Полицијске управе, огласио се и Градски одбор Нове Србије који у свом саопшењу кажу да желе да подсете јавност у граду да је имовина некада узорног чачанског радног колектива стварана током низа деценија уназад и да смо сви сведоци покушаја њеног ко зна којег по реду “черупања”. Саопштење преносимо у целости:

,,У Фабрици резног алата у овом тренутку ради близу 600 запослених радника, чије породице су егзистенцијално зависне од ове фирме и сваки додатни покушај отимања фабричке имовине, на овај или онај начин, доводи у питање судбине запослених и њихових најближих. Ситуација је тим више специфична, јер Фабрика резног алата у последње време обавља веома значајне послове у области војно – одбрамбене индустрије, па свака прича о отуђењу дела имовине Фабрике, свакако, представља и подривање одбрамбеног сектора наше земље.

Дешавања у Фабрици резног алата су на неки начин и парадигма пропадања државе и грађана под актуелном влашћу. Јер, како другачије објаснити чињеницу да власт у Србији најпре, путем правосудних инстанци и јавноизвршитељских канцеларија, припреми терен за отимачину имовине Фабрике, а потом се на лицу места, у тобожњим покушајима спречавања пленидбе, нађе и представник владајуће политичке странке, да лије ’’крокодилске’’ сузе и наводно буде на услузи радницима. Нова Србија овакве покушаје власти за убирањем јефтиних и приземних политичких поена сматра крајњим лицемерјем и цинизмом, који ће запослени у Фабрици резног алата, сигурни смо у то, умети да препознају.

Посебна прича у целокупним нежељеним дешавањима у Фабрици резног алата је понашање фабричког менаџмента, при чему се поставља оправдано питање елементарне заинтересованости руководства Фабрике да се имовина фирме сачува и одбрани. Наиме, ових дана су се у јавности, поводом овог питања, могли чути ставови одређених политичких странака, као и синдикалних лидера, али не и управљачких органа Фабрике, што додатно буди сумњу у часне намере оних који су законски заступници Фабрике резног алата и који би, по функцији, требало да буду први на бранику одбране фабричке имовине.

Нова Србија и овом приликом пружа пуну подршку радницима Фабрике резног алата у својим оправданим настојањима да трајно заштите своја законом зајемчена права и одбране радна места.” наводи се у саопштењу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.595 посета
Тренутно на сајту: 507 посетилац(a)