Уведене рестрикције у водоснабдевању: Забране због нерационалне потрошње воде 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Уведене рестрикције у водоснабдевању: Забране због нерационалне потрошње воде
Trenutno na sajtu: 587       |       Podeli:
31.07.2021 | 1 коментар(а)



Чачак - У Чачку је данас донета одлука о увођењу мере рестрикције потрошње воде. До сада је више пута апеловано да се рационалније

троши вода са водосистема Рзав, али пошто до тога није дошло прибегло се мери забране.

„Иако високе темепратуре у дужем временском периоду захтевају већи утрошак воде, ипак је ово енормна потрошња поготову у сеоским и приградским подручјима. Мера која је донета одмах је ступила на снагу значи да се више не апелује већ забрањује поливање башта, паркова, прање тротоара и улица, прање аутомобила. Вода се може користити само за пиће и за личну хигијену”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић након седнице Градског већа која је заказана по хитном поступку.

Јавно комунално предузеће „Водовод“ Чачак у сарадњи са комуналном инспекцијом и комуналном милицијом вршиће контролу примене мере рестрикције потрошње воде док ће против корисника воде који се не придржавају мера бити писана казна.

Зоран Пантовић директор ЈКП „Водовод” Чачак истакао је да је ово осма рестрикција од 1998. године а да забрињавајуће то што је ова кренула најраније, обично нису биле пре друге половине августа.

„Логично је да је потрошња повећана због реално високих температура али није логично да неки подсистеми троше три пута више него просечно. Прво мислим на МЗ Пријевор просечно годишње троши око три литре по секунди као што је било у априлу, а данас девет литара и немају довољно. Испорука подсистемима, ту мислим на Пријевор, Трбушане, Прислоницу и Горњу Трепчу је договорена и они добијају довољну количину воде, сада је она три пута већа”, казао је Пантовић додајући да и даље
апелује на потрошаче да покушају да рационално троше, подсећајући да су рестрикције 2013. трајале тридесет и нешто дана.

Он се нада да неће доћи до следеће мере, ускраћивање испоруке воде одређеним деловима водоснабдевања.

Иначе, просечна потрошња воде у Чачку износи 390 литара у секунди, док је јуче она била 524. Са система Рзав просечно долази 318 литара секундних, а јуче је дошло 321.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Stefa

    Trnava nema vode!



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.950.822 посета
    Тренутно на сајту: 587 посетилац(a)