Баба увек „вилени” пред расподелу средстава 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Баба увек „вилени” пред расподелу средстава
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
29.09.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Одговарајући на оптужбе које локална телевизија пласира на рачун бројних медија, Алем Ровчанин казао је да се то увек догађа,

као средство притиска, пред расподелу средстава за медијско суфинансирање из локалног буџета. У једном од текстова, који је пренела локална телевизија Форум наведено је да :

„Када је Општинско веће половином јула први пут расправљало о извештају Комисије и уоченим неправилностима медија у спровођењу пројеката, обећано је да ће сви који нису испоштовали уговорне обавезе морати да врате новац у општинску касу. Тада је речено да ће се извештај Комисије одразити и на расподелу средстaва за ову годину и да они медији који нису испоштовали уговорне обавезе, неће имати право учешћа на конкурсу две године. Месец дана касније, потпуна амнезија за све изречено. Сви медији су „помиловани“ од стране Општинског већа за ненаменски утрошене милионске износе. И сви ће они и ове године, вероватно, учествовати на расписаном конкурсу!? Хоће ли опет бити подржани, зависиће од политичке одлуке, а не налаза Комисије и уочених неправилности. Пракса показује да се по страни оставе професионално информисање, коректно финансијско извештавање и правдање средстава грађана и грађанки општине Пријепоље“, наводи се у тексту који је објави Форум и на основу чека испада да су они једини и Богом дани испоштовали сва писана и неписана правила.

Алем Ровчанин, власник „ПП медиа” и новинар Вечерњих новости

Међутим, власник „ПП медиа” и новинар Вечерњих новости Алем Ровчанин реагујући на те наводе казао је да је то стална пракса појединих жена о чијим делима и „достигнућима” може роман да се напише:

„Већ по традицији, како се ближи расподела медијског динара у Пријепољу, телевизија Форум, кроз серијал прилога у својим Вестима покушава да дискредитује друге медије, налазећи им наводно неправилности приликом реализације конкурса у претходној годину. Прво су се на тапету самопрокламованих медијских стручњака нашле конкурентске телевизије, а затим и интернет портали и новине. Крајњи циљ ове медијске куће јесте да на опробан начин изврши притисак на локалну власт, и комисију која буде формирана и тако за себе приграби што већи износ пара.

Медијски експерти из Форума, уместо што глуме жртву и бацају љагу на друге колеге, требало би да појасне, како им је то општинска власт у Пријепољу опростила 1,6 милиона динара које су према првобитном налазу Комисије за контролу утрошка новца добијеног на прошлогодишњем конкурсу морали да врате у буџет. На седници Општинског већа, када је Комисија образлагала своју одлуку који медији нису испоштовали уговорну обавезу телевизија Форум била је на првом месту, што може и да посведочи новинарка те телевизије која је заједно са другим колегама пратила седницу. За разлику од ТВ Форум, “ПП Медиа” је од стране Комисије наведен као медиј који је реализовао пројекат у целости и финансијски га потпуно оправдао, где је сваки динар утрошен у складу са законом и плаћен са наменског рачуна отвореног у Трезору.

Ипак, по устаљеној матрици да се други медији сатанизују, новинарка телевизије Форум у свом прилогу злонамерно је покушала да баци љагу на “ПП Медиу” наводећи да није закључила уговоре са комитентима који су били задужени за графичку обраду фотографија и продукцију, иако је знала да то уговором није било предвиђено. И тако, поред “ПП Медие” таргетирала је и субјекте са којима продукција сарађује наневши им несагледиву штету.

Можда би боље било да се колегиница, која љага колеге из других медија, бавила проблемима са којима се суочавају запослени у медијској кући у којој она ради. Да провери нпр да ли се врши мобинг над њима? А када је реч о правдању пројеката, можда би могла да открије рецепт другим медијима, како се то преко једног пројекта правда више њих, а новац користи за потребе надређених?

Уколико буде потребе, писаћемо и о томе …..”

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.175.090 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)