Дејан Ковачевић: „Желимо да Прањани постану један од највећих сабора у Србији" 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Дејан Ковачевић: „Желимо да Прањани постану један од највећих сабора у Србији"
Trenutno na sajtu: 268       |       Podeli:
15.08.2019 | 0 коментар(а)



Прањани - „Дуго се чекало да се на простору Србије, поред Гуче и Егзита појави и сабор виолине. Настојаћемо да Прањани
Прањани: КЗН, Дејан Ковачевић и Радовин Веселиновић Греба/ Фото: РИНА

постану центар где ће се славити ова врста музике. Идеју је подржао и председник Републике Србије али још није потврдио свој долазак” казао је данас Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, на конференцији за новинаре у канцеларији МЗ Прањани.

Он је до танчина описао како се завршавају припреме за први српски Сабор виолиниста (16 -18. август) у варошици под Сувобором са 1.470 душа, у овој постојбини где пола села живи на врх брда а друга на планини.

„Замисао да се Сабор оснује потекла је од новинара ТВ Прва, Гвоздена Николића, нашег завичајца, и ми смо то подржали и организационо и финансијски. Данас ми је част што сам први председник Организационог одбора, и користим прилику да позовем све наше суграђане из прека и делека да нас посете, а ми ћемо се трудити да будемо достојни домаћини” - истакао је Ковачевић.

Он је затим нагласио:

„О стручним деловима посла стара се Културни центар из Горњег Милановца, из оштинског буџета издвојили смо 1,5 милиона динара за те послове, и после Сабора приказаћемо куда је отишао сваки. Поред тога, општина је кроз делатност јавних предузећа учинила све да се варошица среди и уреди, и постанемо домаћини о којима се прича. Имали смо, поврх свега, велику помоћ ЈП `Путеви Србије` које је у рекордном року средило саобраћајнице из републичке надлежности”.

У великом послу ових дана је Радовин Беселиновић Греба, председник МЗ Прањани, и вели на конференцији за новинаре:

„Председник општине помогао нам је да овај Сабор припремимо како је потребно, захваљујем се јавним предузећима наше општине и Влади Србије због асвалтирања путева. Трудићемо се да будемо добри домаћини, замолићемо госте да уживају”.

Мићо Кујунџић, један од селектора и члан стручног жирија, објаснио је како је припреман уметнички и музички део првог Сабора Виолиниста у Србији:

„Ово је један од највећих културних пројеката у нашој Србији током 2019. Учестваовао сам у селекцији такмичара, одржано је 7 аудиција у седам места наше отаџбине и одабрали смо 30 кандидата у две врсте, млади и они изнад пунолетства. Сви заједно, најмлађи има 11, настарији 39 година, бориће се за велике награде. У обе групе је по 12 виолиниста. Имамо и групу свирача од 50 до 75 година који ће, као доказани мајстори, музицирати ревијално”.

Мићо Кујунџић, један од селектора и члан стручног жирија

Кујунџић је навео да се очекује долазак словеначке групе „Терафолк” која свира кола Аце Шишића на осам виолина, а тренутно су на аеродрому у Паризу.

„Све такмичаре пратиће оркестар Перице Васића са десеторо чланова, а обе такмичарске вечери, у петак од 20 надмећу се млади, у суботу у исто време њихове старије колеге, преносиће ТВ Пинк на првом каналу” - најавио је Кујунџић.

Председник Ковачевић саопштио је да ће, благодарећи приложницима, победници Сабора доћи до изузетних награда. Најбољем виолинисти следује „шкода фабија”, а скутер његовом колеги из млађег музичког покољења.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.802.776 посета
Тренутно на сајту: 269 посетилац(a)