Радови на стази здравља у Старом Прибоју 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Радови на стази здравља у Старом Прибоју
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
03.12.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Већ скоро месец дана трају радови на реконструкцији Стазе здравља у Старом Прибоју,
Стаза здравља у Старом Прибoју биће комплетно уређена, фото: ГЗС

од висећег моста преко Лима, код железничке станице, до Мраморја, односно Дома за старе, у дужини од непуна три километра.

Овај пројекат је резултат добре сарадње локалне самоуправе и Министарства туризма, трговине и телекомуникација Владе Републике Србије, које реконструкцију Стазе здравља финансира у целости, са 20 милиона динара.

Поред рашчишћавања постојеће стазе, ископа канала за будућу јавну расвету, тренутно, главни посао је на изградњи адекватне везе будуће Стазе здравља са пролазом испод железничке станице и висећим мостом преко Лима, односно стварања прикладног, и пре свега безбедног, прилаза пешака и бициклиста Стази здравља, што до сада није био случај.

С обзиром да се ушло у децембар, радници пријепољске фирме „Ровчанин инжењеринг", користе сваки леп дан да се одради што више посла, пре ниских температура и могућих снежних падавина. План је да се стаза ових дана асфалтира, а за касније би остало постављање напонског кабла за струју и стубова јавне расвете, као и заштитне ограде, како од пруге Београд – Бар тако и од реке Лим.

Поред, актуелних радова, локална самоуправа припремила је и пројекат наставка Стазе здравља, као пешачко – бициклистичке стазе од Мраморја до границе на Увцу односно ушћа Увца у реку Лим.

Стаза здравља обрадоваће, пре свега Староприбојце, али и све љубитеље природе и рекреације, који ће ускоро добити на коришћење савремено урађен објекат, који ће употпунити туристичку понуду града на Лиму.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj staza zdravlja rekonstrukcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.768.039 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)