Ђоковић: Ограђујем се од „позиције“ и „опозиције“, квалитет ваздуха забрињава 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ђоковић: Ограђујем се од „позиције“ и „опозиције“, квалитет ваздуха забрињава
Trenutno na sajtu: 288       |       Podeli:
06.12.2021 | 0 коментар(а)



Српски тенисер Новак Ђоковић после буре коју је изазвала његова објава на Инстаграму у којима уз фотографију еколошког протеста

шаље и личну поруку везану за здравље, данас је објавио нови пост у којем наводи да жели да се огради и од "позиције" и од "опозиције", уз поруку да је квалитет ваздуха у Београду и целој Србији већ деценијама уназад забрињавајуће лош. Он је додао и да је квалитет воде и хране такође упитан.Нову Ђоковићеву објаву на Инстаграму преносимо у целости:

„С обзиром на актуелне грађанске протесте широм Србије који указују на неопходност озбиљног и конкретног приступа у вези са важним еколошким питањима, одлучио сам да се јавно обратим, уверен у огроман значај ових тема за све нас.

Свестан сам да постоје и други захтеви који се чују на протесту, а који имају политичку конотацију. Желим да се оградим од „позиције“ и „опозиције“, политичких струја било које врсте. Увек сам се трудио да будем АПОЛИТИЧАН. Смета ми што човек не може да истакне свој лични став и мишљење о основним елементима за живот и здравље као што су ваздух, вода и храна, а да не буде обележен као левичар, десничар, опозиционар, демократа, напредњак, социјалиста итд…

Упркос томе, лично бирам да изађем у јавност и кажем шта мислим за одређене теме за које сматрам да су веома важне. Нисам се устручавао у прошлости да заузмем став и борим се за тенисере и спортисте којима је неопходан глас и помоћ од неких „звучнијих“ имена у нашем спорту.

Фото: принтскрин

Иако ми се то често „обило о главу“, у контексту медија и осуде/критике коју сам непаведно добијао и настављам да добијам и даље нећу одустати да се борим за правду и истину.Захвалан сам што имам свест о томе и трудим се да се придржавам правих животних вредности и начела, за која сматрам да су основа живота сваког појединца и здравог друштва. Чујем коментаре – ‘Што се један спортиста меша тамо где му није место?’, али ја сам човек пре него што сам спортиста или било шта друго, као свако други.

У професионалном тенису, да би достигао врхунски ниво резултата и остао на том нивоу више година неопходно је водити рачуна о здрављу у сваком смислу. Све што се дешава у животу спортисте – храна, одмор, тренинг, ваздух, вода, опоравак, начин размишљања, емотивно стање, карактерне особине, утичу директно на коначан спортски резултат. Кроз сопствено искуство увиђам колико је свест о себи и холистички приступ здрављу допринео на дуговечност моје каријере и резултате које бележим.

Више од свега, та свеста утицала је на позитивне промене у мом животу и начину на који живим и како се осећам у свом телу. С обзиром на досадађње лично искуство које имам и одређено знање у области здравља које сам стекао кроз каријеру и живот, осећам да имам право да поделим своје мишљење о овој теми са људима.

Квалитет ваздуха у Београду, а и широм Србије је забрињавајуће лош већ деценијама уназад. Квалитет воде и хране је исто упитан. То су основни елеметни за здравље човека и екосистема. Ако радимо на томе да у нама влада оптимално стање здравља и здрава средина, онда ће се трансформисати и наш живот на боље.

Када би искористили енергију коју трошимо на спорт, политику, друштво, музику и остале ствари, у здравље – где би нам био крај“.

Подсећамо, већ две суботе заредом, грађани су блокирали саобраћајнице и путеве широм Србије након што их је неколико еколошких организација позвало да на тај начин изразе поротест због Рио Тинта и Закона о референдуму и експропријацији.

ГЗС/ Н1




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


djokovic ekologija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.806.090 посета
Тренутно на сајту: 289 посетилац(a)