Осмаци се изјашњавају о трећем тесту од 1. до 30. децембра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Осмаци се изјашњавају о трећем тесту од 1. до 30. децембра
Trenutno na sajtu: 407       |       Podeli:
29.11.2022 | 0 коментар(а)



Министарство просвете је саопштило да се од 1. до 30. децембра ученици осмог разреда

могу изјаснити о избору предмета за трећи тест на завршном испиту.

Ученици који у школској 2022/23. години завршавају осми разред моћи ће од 1. до 30. децембра 2022. године да се изјасне који ће тест, од пет понуђених предмета (биологија, географија, историја, физика или хемија), радити као трећи на завршном испиту, наводи се у саопштењу Министарства.

Како се додаје, ученици могу да се изјасне на два начина: писаним путем у школи или електронским путем, на порталу Моја средња школа.

Уколико се ученик након изјашњења предомисли, односно жели да промени предмет који ће полагати на трећем тесту, то ће моћи да учини у школи до 1. фебруара 2023. године.

„С обзиром на промену концепта полагања трећег теста на завршном испиту, промењен је и концепт бодовања. Ученик може да оствари највише 14 бодова на тесту из српског језика, односно матерњег језика, 14 бодова на тесту из математике и 12 бодова на трећем тесту", истиче се у саопштењу.

Завршни тест на крају основне школе полаже се решавањем три теста из: српског/матерњег језика, математике и теста по избору ученика из наставних предмета: биологија, географија, историја, физика и хемија.

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


osmaci test

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.457.666 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)