Бајка за малишане Бродарева 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бајка за малишане Бродарева
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
29.12.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Позоришна представа „Бајка о бајкама“ премијерно је изведена у препуној сали Основне

школе „Светозар Марковић“ у Бродареву. Маштовита сценографија, весели костими и занимљива музика су, поред уверљиве глуме малишана, учинили да целокупан дојам о овој, за најмлађе узбудљивој причи, буде фантастичан.

Наиме, представа је пројекат под називом „Наше позориште“ који суфинансира Министарство културе и информисања Републике Србије / област културних делатности националних мањина.
„Пројекат је настао у жељи да деца школског узраста из Бродарева добију прилику да учествују у креирању и извођењу позоришне представе у општини Пријепоље, али и у другим градовима, за шта су ускраћени због саме физичке удаљености од Пријепоља. Деца су вредно радила у протеклом периоду на припреми ове представе са редитељем Адмиром Шеховићем. Са потпуним правом могу рећи да су оправдали наша очекивања и одушевили све присутне који су их наградили огромним аплаузом.“ изјавила је Адмира Мостарац, координаторка пројекта која је уједно била и асистент режије.



Интересантно је да је Адмир Шеховић своје прве глумачке кораке управо направио као дете појављујући се у филму “Лепа села, лепо горе” где тумачи лик дечака Милана у култној сцени са тетком Ђаном. Ова улога је определила његов животни позив па је Адмир већ афирмисани глумац којег гледамо у серији “Сенке над Балканом” где је наставио сарадњу са Драганом Бјелогрлићем. Нажалост, због обавеза везаних за снимање серије није био у могућности да присуствује данашњој премијери.

Радња представе “Бајка о бајкама” састоји се из делова најпознатијих бајки и осмишљена је тако да је седам омиљених дечјих ликова у потрази за својом бајком. Најмлађи део публике је показао да им је представа била веома интересантна па су помно пратили сваку сцену уз интерактивно учешће.

Улоге у представи тумаче ученици В и ВИ разреда ОШ „Светозар Марковић“: Амина Ћосовић, Тарик Ханић, Адна Кријешторац, Амра Тумбул, Ена Кријешторац, Катарина Богдановић и Али Цурри. Глумци кажу да су имали трему и да су последњих месец дана веома вредно радили па су јако срећни и задовољни како је публика реаговала, али и да једва чекају да представу одиграју у Пријепољу и другим градовима.

Након изведене представе директор школе Шефкет Шеховић изразио је задовољство и захвалност младим глумцима што су у најбољем светлу представили школу и своје место. Такође се захвалио Дому културе и сарадницима, и нагласио да је ово већ други пројекат на којем успешно сарађују и изразио наду да ће оваквих пројеката бити још. Младој глумачкој трупи пожелео је што више наступа и пуно успеха на даскама које живот значе.


ПП Медиа / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.493.691 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)