Kрив му Ћаловић: Илић тужио па изгубио, а онда напао судског извршитеља 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Kрив му Ћаловић: Илић тужио па изгубио, а онда напао судског извршитеља
Trenutno na sajtu: 574       |       Podeli:
01.08.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Инспектори Полицијске управе у Чачку јуче су узели изјаве и сачинили службене белешке по пријавама примљеним



од грађана, поводом упада председника Нове Србије Велимира Илића (69) у службене просторије јавног извршитеља Миланке Савић, у Улици Рајићевој 5 – 7 у центру града. Упад је уследио након тога што је Велимир Илић, по својој тужби, изгубио судски спор против Гласа западне Србије у Чачку због једног текста објављеног на интернет страници наше продукцијске куће, због чега је Илић често нападао овај медиј у јавности

Илићево понашање у канцеларијама  извршитељке, која у том тренутку није била присутна, може се, у најмању руку, назвати некултурним и примитивним, а све то због тога што је дошло на ред да због својих брљотина мора да исплати оно што дугује.

Велимра Илића код судског извршитеља снимило је једно  присутно лице, а снимак се појавио у јавности.  (видео, Youtube).

"Немам никакву информацију о одлуци Полицијске управе о овом догађају, али сам сигуран да постоје основе за, најмање, прекршајну пријаву због ремећења јавног реда и мира", каже за ГЗС познати чачански адвокат Иван Ћаловић, који је у парници Илић - ГЗС заступао Глас Западне Србије.

Илић је тужио Глас западне Србије, и новинара Гвоздена Николића као власника, тражећи два милиона динара на име претрпљених душевних болова услед повреде части и угледа. Тешко му је пао текст под насловом „Чачак – Велимир Илић 28. маја напуниће 65. година чиме по закону постаје пензионер”, објављен на порталу ГЗС 4. априла 2016, и навод у том чланку да је после 5. октобра био члан свих влада осим Ђинђићеве. Истакао је у тужби да није био министар ни у владама Зорана Живковића и Мирка Цветковића, већ „један од најжешћих опозиционих критичара” њихових. Илић, међутим, није дошао у Виши суд у Београду да би лично објаснио какав је то и колико бол.

Видео, Youtube

„Тужилац који је преко пуномоћника поднео тужбу овом суду за накнаду нематеријалне штете за претрпљени душевни бол, а због повреда угледа и части, морао је бити свестан да без његовог саслушања суд не може имати релевантан доказ, а за одлуку о његовом постављеном тужбеним захтеву”,  истиче се у образложењу пресуде.

Ту одлуку је, по жалби Илићевог пуномоћника Зорана Стојковића, адвоката из Београда, потврдио и Апелациони суд у главном граду Србије, 25. октобра 2017. Тиме је правоснажна постала и одлука да Илић Гласу западне Србије и Николићу исплати 81.150 днара на име трошкова парничног поступка.

Aдвокат Иван Ћаловић

"Тај новац Илић је, као физичко лице, требало да плати најкасније до 6. децембра 2017. године. Чекали смо га годину и по, али он сматра да је јачи од државе",  објашњава Иван Ћаловић.

Зато је, напослетку, Виши суд у Београду недавно наредио да се спроведе извршење о наплати дуга на комплетну имовину Велимира Илића, уз дозволу о извршењу Основног суда у Чачку ИИ/579/19.

"Нико није јачи од државе и права и управо због ових који мисле супротно стигли смо довде", наглашава адвокат Ћаловић.

Један од данас најпознатијих новинара у Србији, Гвозден Николић, каже поводом овог спора:

"Више пута био сам мета Илићевих напада и никад ми није пало на памет да га тужим, то је једноставно део наших живота. Нити бих се усудио да некоме тражим два милиона динара због бола. Али, не могу никако да схватим како може човек да упадне у канцеларије где ради десетину нечијих супруга, мајки и девојака, и да изговори онакве увреде као Илић".

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.216.462 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)