Веће усвојило извештаје и планове рада јавних установа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Веће усвојило извештаје и планове рада јавних установа
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
17.01.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - На 30. седници Општинског већа општине Лучани, која је одржана данас, разматран је и усвојен најпре,
Фото: ГЗС

програм рада Међуопштинског историјског архива у коме је прецизирана заштита архивске грађе и регистратурског материјала, пријем и смештај архивске грађе, сређивање и обрада као и техничка заштита архивске грађе. У редовном програму рада архива у Чачку наведено је и обавезно снимање грађе и фонотека, информисање и коришћење архивске грађе и издавачка делатност.
Веће је на данашњој седници усвојило и план рада Центра за социјални рад у 2020. години у коме су дефинисани основни задаци социјалне заштите као и остваривање права грађана на новчану помоћ, помоћ и негу другог лица, помоћ за оспособљавање за рад, смештај у установу социјалне заштите, смештај одраслог лица у другу породицу, право хранитељства, усвојења, старатељства, мере превентивног надзора над вршењем родитељског права и низ других социјалних активности. На седници је истакнуто да Центар за социјални рад ове године прославља јубиларних 40 година рада. Пословни простор Центра је у фази реконструисања у делу унапређења енергетске ефикасности. Средства су обезбедили Министарство енергетике и локална самоуправа. Посебан задатак Центра у овом плану јесте заштита деце и младих, рад са децом са поремећајем у понашању, затим заштита одраслих и старих особа под старатељством, психички и физички оболелих лица, заштита особа ометених у развоју, жртава насиља у породици, као и заштита материјално угрожених појединаца и породица.
Разматран је и извештај о раду предшколске установе „Наша радост" у претходној школској години као и план рада у текућој години.
У извештају о раду ове установе наводи се да је након уписног рока за 2018/19. годину уписано 409 - торо деце у 19 јасличних група. Упис је трајао током целе радне године и у међувремену је формирана једна јаслена мешовита група у коју је уписано 30-торо деце па је коначан број крајем 2019. године био 438 деце у 20 васпитних група.
У оквиру плана рада вртића налази се и изградња новог вртића у Лучанима чија пројектована вредност прелази 60 милиона динара. За наведена средства локална самоуправа ће аплицирати у Канцеларији за јавна улагања.
Донета је и одлука о спровођењу јавног конкурса за избор директора ЈКП „Комуналац" Лучани Утврђен је предлог решења о обеазовању комисије за спровођење конкурса, као и предлог јавног конкурса за избор директора овог јавног предузећа.
У циљу поспешивања популационе политике, Веће је на данашњој седници донело и правилник о помоћи за вантелесну оплодњу за парове са територије општине Лучани. Помоћ је намењена онима који су исцрпели све могућности које нуди републички фонд за здравство за ову област. Донет је и правилник о избору програма и пројеката културно уметничких друштава који се финансирају из буџета општине. На јавни конкурс ће моћи да се пријаве културно уметничка друштва, певачке групе и хорови чије седиште је на нашој територији.

Општинско веће је формирало и Савет за здравље општине Лучани чији задатак ће бити да прати рад установе примарне здравствене заштите, прати здравствено стање становништва и демографску структуру и припрема стратегију и акциони план за спровођење на нашој територији. Чланови Савета бирани су из реда представника локалне самоуправе, здравствених установа здравственог фонда и удружења грађана из реда пацијената.

О свим напред наведеним одлукама Већа, коначну реч ће дати скупштински одборници на наредној седници Скупштине општине.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.475.283 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)