Одржан други протест у Чачку, спекулисање бројем учесника, од 300 до 2000 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Одржан други протест у Чачку, спекулисање бројем учесника, од 300 до 2000
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
26.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак- У Чачку је синоћ одржан други по реду протест „Буди један од пет милиона“ окупљањем грађана испред споменика Степи Степановићу у центру града.

Окупљенима се , у име организатора протеста, студената који су на факултетима ван Чачка обратио Радиша Ћериман, студент Факултета политичких наука у Београду. Он је поновио захтеве које је изнео на протесту пре седам дана, на републичком и локалном нивоу.

“ Желимо фер и поштене слободне изборе,слободне медије,престанак насиља у Србији, да се нађу налогодавци убиства Оливера Ивановића и покушај убиства Борка Стефановића. Што се локалних кабадахија тиче,њима поручујемо да шетамо због оних који су нам срушили једини биоскоп у граду,због оних који руше град ради личног богаћења, који терају младе из града и земље и праве од нас робовску радну снагу за странце, због оних који су нам затровали Мораву,који неком немцу дају име улице, а заборављају наше великане,запошљавају љубавнице, нераднике и надзорника, а за нас младе места нема, због оних који су уништили ФК Борац, једном речју шетамо због свих чачанских сецикеса, лопова и криминалаца”, рекао је Радиша Ћериман,један од организатора протеста.

Присутнима се обратио нобвинар Срђан Шкоро и професор Владимир Димитријевић

 

Новинар из Београда Срђан Шкоро придружио се протесту у Чачку јер како каже, одазива се свуда где су га позвали, па и овде у Чачку.
“ Мене су позвали чачани да овде гостујем, зато сам се и одазвао и није се одустало од захтева, не знам који су локални захтеви конкретно, претпостављам да их грађани овде имају, али се од чачана овде очекује исто оно што су учинили петог октобра и мислим да се нећемо разилазити док се не догоди шести октобар и у том смислу озбиљно рачунам на све чачане. Медијски мрак је далеко већи него пре петооктобарских промена када сте имали слободне медије, макар и локалне,неколико телевизија где су грађани могли нешто да сазнају. Сада немате ништа,Вучић је свој крвави пир започео 1999 године када је био министар информисања,сада је завршио јер је покорио скоро све медије или их је укинуо.

                 Студент Радиша Ћериман оставио поруку полицији

Сарадња са опозицијом постоји, грађани, студенти и опозиција шетају заједно и у Београду и 25 градова у Србији, очекује се да ће се ширити јер огроман број људи подржава протесте”, каже Срђан Шкоро.

Владимир Димитријевић, професор чачанске гимназије подсетио је да је учесник демонстрација од деветог марта 1991 године преко петог октобра , а у овом времену мора се поставити задатак да Србија мора постати правно уређена држава. Сваки други патриотизам који није заснован на праву је узалудан,пре 800 година Свети Сава је донео законоправило грађанског права који је важио у немањичкој Србији, није важно што смо јели златним кашикама важно је да смо били правно уређена држава, а Душанов законик налаже судијама да не поступа по страху од цара, већ правди и закону,ако не будемо обновили закон и права ми ћемо пропасти јер све што се у Србији дешава под овим режимом од Београда на води је потпуно противзаконито, од страначког запошљавања,последица је гажења права и правде и Устава.

Наша је дужност да се боримо за правду ,а највише замерам што омладима масовно одлази одавде не збоф материјалног стања већ зато што смо правно незаштићени. Ова власт се понаша у складу ставова диктатора, затворени су медији и утерани смо у један гето где се чује само један глас”, рекао је Димитријевић.

Спекулисање бројем учесника

Број учесника који се окупио на протесту како су објавили поједини медији креће се од 300 па до екстремног портала који  тврди да је на протесту било 2000 људи. Полицијски извори  тврде да је синоћ прошетало око 900 незадовољних грађана.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.117.513 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)