Поново се покреће Канцеларија за младе 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Поново се покреће Канцеларија за младе
Trenutno na sajtu: 287       |       Podeli:
02.12.2022 | 0 коментар(а)



Љубовија - Национална асоцијација канцеларија за младе је кровни савез градова и општина са територије Републике Србије

које имају основану Канцеларију за младе и које активно раде на развијању локалне омладинске политике. Основана је са циљем да осигура квалитет омладинске политике на локалном нивоу. Један од оснивача Националне асоцијације канцеларија за младе је и Општина Љубовија, али већ неколико година уназад канцеларија на територији наше општине није била активна.
Председник Националне асоцијације канцеларија за младе Џемалудин Паучинац посетио је Љубовију и разговарао са председником Општине Миланом Јовановићем, председником Скупштине Општине Гораном Јосиповићем, као и представницима младих са територије општине Љубовија о поновном покретању Канцеларије и будућим заједничким пројектима.
„Као Општина ћемо подржати све активности, јер наравно млади треба да се укључе у живот наше заједнице. Ја сам лично био један од оснивача Канцеларије за младе у општини Љубовија и драго ми је да ћемо заједничким снагама поново покренути њен рад. У овом разговору који смо имали чули смо доста занимљивих предлога на којима ће се радити и који ће омогућити младима из наше општине да стекну нова знања, да се афирмишу и да добију помоћ у запошљавању“, рекао је председник Општине Љубовија Милан Јовановић.
Џемалудин Паучинац је након данашњих разговора истакао да је један од првих корака рада Канцеларије за младе у Љубовији упознавање са потребама и жељама младих у Љубовији.
„Данас смо имали састанак са председником Општине и представницима младих, представницима удружења из Љубовије, све са циљем покретања Канцеларије за младе и покретања процеса израде стратегије за младе општине Љубовија. Данас смо у разговорима са младим добили повратне информације шта је њима битно, а упоредо са тим креће онлајн истраживање кроз које ћемо таргетирати само младе са територије Љубовије и добити од њих адекватне информације шта је њима битно и шта би волели да имају у Љубовији, а што можда тренутно немају или шта може да се поправи, шта је добро и које су то активности које су њима интересантне и које би могли заједнички да реализујемо. Као Национална асоцијација, након покретања Канцеларије за младе, укључићемо координаторе у наш рад, кроз различите обуке ћемо подићи њихове капацитете да могу самостално да аплицирају и реализују пројекте“, изјавио је Паучинац.

 

 

 

ГЗС / Љубовија Инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.791.150 посета
Тренутно на сајту: 287 посетилац(a)