Да ли младенци треба да страхују од упада инспекције на свадбу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Да ли младенци треба да страхују од упада инспекције на свадбу
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
16.09.2021 | 0 коментар(а)



Надлежни су најавили да су почеле припреме за увођење ковид сертификата

у објектима у којима боравак није неопходан – попут кафића, ресторана и сала за прославе. Организатори прослава кажу да нису добили никакво званично обавештење о измењеном раду угоститељских објеката и изменама у одржавању прослава.

Бошко Бубања из Удружења ивент индустрије Србије истиче да нису добили никакво званично обавештење о измењеном раду угоститељских објеката и одржавању прослава, осим да ће почети ригорознија контрола поштовања актуелних мера у објектима.

"Било је контрола прошле недеље. Свадбе нису прекидане, то је мало грубо речено у јавности и то је унело мало панике међу младенце, и ја бих овом приликом хтео да им кажем да ипак контактирају са својим организаторима догађаја и верујем да ће све бити у реду, јер мере се поштују у нашим објектима, максимално колико је могуће и верујем да неће бити разлога да се догађај прекине", рекао је Бубања.

Нагласио је да контролу мера спроводи Тржишна инспекција и да су први пут то радили прошле недеље и упозоравали привредне субјекте да морају да поштују максималан број од 500 гостију.

Бубања је рекао да се мере у највећем броју објекта у потпуности поштују, да је највећи број радника вакцинисан, а они који нису раде брзе тестове. Гости се упозоравају да нема традиционалног честитања.

"Немамо податак да је било заражавања на свадбама. Ви знате да је 16 месеци била забрана организовања прослава. У том периоду било је заражено преко 750.000 људи. Нама када је дозвољено пре пар месеци да радимо, ми смо радили око 45 дана, у том периоду је било милион гостију на свадбама, а број заражених није растао", поручио је Бубања и додао да је број заражених почео да расте крајем јула и почетком августа.

Нагласио је да је толико мера било прописано да се више не зна које су мере на снази и да их највише брине то што је прописано да један гост буде на четири квадратна метра, као и да је чињеница да људи на свадбама не носе маске.

"По нашим подацима, 97 посто гостију на свадбама је на неки начин имунизовано – вакцином, прележало или има неки тест. То је 97 посто људи. То је оно што смо ми имали још пре два месеца кад смо кренули да радимо. Чим смо кренули да радимо, извукли смо тај податак и ја мислим да су свадбе много безбеднија места од неких других објеката и није ми јасно због чега контрола прво креће према нама, када је 16 месеци заразе ишла горе-доле кад ми нисмо радили", казао је Бубања.

 

 

 

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mere kovid svadba

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.405 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)