СНС Чачак: Ко хоће притиском да изнуди новац 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СНС Чачак: Ко хоће притиском да изнуди новац
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
13.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак -Непримерен медијски притисак, који врше поједини локални портали на градску власт,

почиње да кулминира како се ближи време за расподелу финансијских средства намењених суфинансирању медијских пројеката. Читава кампања траје знатно дуже, тачније од завршетка претходног конкурса и ради се на крајње непримерен и некоректан начин, саопштено је из Информативна службе Српске напредне странке у Чачку.

Док су у конкурсним комисијама у неком ранијем периоду седели “нечији” други људи и средства делили по свом нахођењу, онда је све било у реду, иако је и тада било незадовољних. Сада, када је састав комисије другачији (без жеље да било кога бранимо или стајемо на било чију страну), онда је то смак света, гашење слободних и независних медија, страначка подела пара... Неће бити да је баш тако.

Дрскост и безобразлук иду дотле да поједини медији већ извесно време не бирају средства како би на сваки начин искористили било какво негативно дешавање у држави и за то директно оптужили Српску напредну странку, која јесте главни фактор власти, али никако не искључиви кривац за све што не ваља у овој земљи. Најсвежији пример је случај вршњачког насиља у Аранђеловцу, при чему су се деца – насилници позвала на то да су опонашала ситуације из ријалитија, а неки “слободни и независни” новинар је упоређење и паралелу са тим нашао и у дешавањима у Скупштини Србије. Наравно, тај новинар је кривца за све видео у СНС и свој суд и мишљење намеће јавности, што у најмању руку није коректно. Сви који иоле прате политичка збивања у Србији и Чачку знају да је управо наша градска Скупштина у претходном сазиву на иницијативу одборника Српске напредне странке донела закључак којим се тражи укидање ријалити програма на свим телевизијама са националном фреквенцијом, а да су актери, виновници и изазивачи свих могућих ексцеса и инцидената по скупштинама широм земље представници опозиције, у најчешће из редова Двери. То очито неким “независним и слободним” медијима не смета да има дају неограничен простор за изношење њихових идеја и квази програма, што је такође легитимно, али није фер према осталима.

Овакво понашање појединих медијских посленика подсећа на време када су, у циљу обезбеђивања финансијских средстава, појединци вршили својеврсно рекетирање предузећа у смислу да ако му директор не да рекламу, он ће путем медија да пласира негативне информације о тој фирми. На жалост, и то је део медијске слике Србије.

Информативна служба СНС Чачак




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.437.283 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)