Др Чивовић: Стаћемо на крај свим злоупотребама и толеранције неће бити 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Др Чивовић: Стаћемо на крај свим злоупотребама и толеранције неће бити
Trenutno na sajtu: 784       |       Podeli:
30.03.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Трагом информације о хапшењу возача Дома здравља у Горњем Милановцу



контактирали смо др Александра Чивовића, вд директора ове Уставове које нам је досатвио Саопштење које преносимо у целости:

- Сви сте упознати да је Дом здравља у тренутку када сам дошао на његово чело био у минусу преко милион евра за створене обавезе несавесним радом односно злоупотребом положаја. Такође, свима Вам је добро познато, да након спроведене унутрашње контроле у одељењу за транспорт и санитетски превоз Службе хитне помоћи, која је обухватала пар година, и након смене шефа одељења за транспорт био сам у обавези да поднесем кривичне пријаве против седам лица која су радила на месту возача у СХМП. Провера је потврдила да је неколицина возача коректно и савесно обављала свој посао али на жалост било је и оних склоних злоупотребама.

Због свега напред наведеног у новембру месецу суспендовано је 6 лица, а један возач, такође у новембру, је добио отказ уговора о раду. Једно лице против кога је поднета кривична пријава у међувремену је пензионисано.

Поуздано знамо да је полиција након дужег и темељног ангажованог рада обимну документацију уз кривичне пријаве са доказима предала Вишем јавном тужилаштву за борбу против корупције и организованог криминала.

Тужилаштво је издало налог за хапшење осам лица, која су 25.03.2021.године приведена у Краљево. Од њих осам једно лице, иначе раније кривично осуђивано, у међувремену је успело да напусти земљу и за њим ће бити издата потерница.
Сва приведена лица биће задржана у притвору до 30 дана.

Ове информације су поуздане али вас упућујем на тужилаштво у Краљеву ради добијања званичних информација у даљем току поступка.

Ради заинтересоване јавности и свих који су упућени на нашу установу обавезан сам рећи :

Посао који нам је поверен обављаћемо предано и савесно. На места тих возача примили смо нове, младе возаче који ће на тим пословима и остати уколико се покажу и докажу савесним и преданим радом. У предхоне 4 године смо сви заједно чинили све да проблеме које је установа имала остану само део прошлости. Након провера које смо прошли кроз акредитацију установе, а затим и државне ревизорске институције, прошле године свима је додељен нови задатак а то је борба против овог опаког и подмуклог вируса. Напорима за које и нисмо знали да имамо снаге, борили смо се све време за очување здравља наших суграђана и спречавали ширење епидемије.

Последњи поверени нам задатак – масовна имунизација становништва – такође смо посвећено и предано организовали и уложили све ресурсе да све поверене нам послове обавимо на најбољи могући начин.

И овом приликом сведочим Вам своју решеност и опредељеност комплетног менаџмента установе да свим евентуалним злоупотребама станемо на крај и да посвећено радимо на унапређењу квалитета рада и безбедности и запослених и пацијената.

Толеранције за овакве појаве нити имамо нити ћемо имати. Нека сви своје послове обављају савесно и проблема неће бити. Овај посао не можемо обавити сами, за то сте нам потребни и сви ви. Само заједно, као друштво – осуђујући овакве појаве и борећи се за неки лепши свет у коме ће плодове труда и напорног рада убирати наша деца , можемо то и постићи. Човек може да погреши, може и да се покаје, али овакве појаве су неприхватљиве за нашу заједницу и друштво у целини.

Борба није лака, не свиђа се свима, али за правдољубиве и посвећене борце БОРБА ЈЕ НЕИЗБЕЖНА. Нека сви који су склони махинацијама и разним врстама злоупотребама знају да како у мени, тако и у већем делу наше заједнице имају „љуте“ противнике.

Нагласио бих и то да без чврсте решености свих нас и без подршке локалне самоуправе, коју смо имали све време, не би било могуће решити све проблеме које сам затекао.

И на крају, постоје још неке кривичне пријаве за које очекујем да ће бити разјашњене.
Хвала на разумевању и подршци за све до сада! – наводи се у Саопштењу др Александра Чивовића вд директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

Др Чивовић у директном укључењу у Дневник западне Србије:


ГЗС/ГМ ПРЕСС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dr civovic gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.071.341 посета
Тренутно на сајту: 785 посетилац(a)