Ево како Чачани лече мамурлук после славља - кисели купус и масна храна обавезни 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ево како Чачани лече мамурлук после славља - кисели купус и масна храна обавезни
Trenutno na sajtu: 542       |       Podeli:
02.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Након бурних новогодишњих ноћи многи се хватају за главу. Неки зато што су пуно потрошили, али и зато што су препили.

Весеље, храна и пиће оно је што обележава празничну атмосферу, али у свој тој еуфорији мамурлук је оно што их ујутру дочека, а са њим се они који су претерали боре на различите начине.
 
 Славко Вуловиц ракијицом поцне мамурно јутро, фото; Глас западне Србије
 
"Клин се клином избија, након бурне ноћи ујутру опет настављамо са ракијицом, тако заборавимо на муку и главобољу и идемо све наново", каже Славко Вуловић из Бреснице. 
 
 Олга Вуловиц музу спрема киселу цорбу, јер без ње нема опоравка, фото; Глас западне Србије
 
Међутим, његова жена Олга се баш и не слаже са овом констатацијом.
 
"Можда попије једну ракијицу, мислећи да може да настави, али одмах након тога пада у кревет и тражи киселу чорбу или кафу. Дан после пијанке нигде се не мрда," рекла је уз осмех госпођа Вуловић. 
 
Мирко Милинковиц казе да бољег лека за мамурлук од киселог купуса нема, фото; Глас западне Србије
 
А најчувенији српски лек за мамурлук је кисели купус или расо, па многи кажу да се и узрок и решење за главобољу налазе у бурету. Травар Мирко Милинковић припремио је залихе за пријатеље. 
 
"Кисели купус и расо пуни су витамина Ц, Е, К али и витамина У који је важан за желудац. Нема ништа боље него кад се пробудите мамурни, на празан стомак попијете чашу расола, а онда то исто поновите поподне. После тога проверено сте спремни за нову рунду", нагласио је овај познати травар. 
 
Поред расола за брз опоравак препоруцију се и јак, масан доручак. Пржена сланина, пршута и јаја идеални су да почнете дан након опијања, а ако чак ни то не помаже, остаје само један савет – немојте пити.
ГЗС



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


мамурлук пијанство ракија купус

Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.209.810 посета
Тренутно на сајту: 542 посетилац(a)