Чајетина кроз пројекат АCHIEVE побољшава условe за активно демократско учешће на европском нивоу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чајетина кроз пројекат АCHIEVE побољшава условe за активно демократско учешће на европском нивоу
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
15.02.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Од јуна прошле године, општина Чајетина учествује у међународном пројекту АCHIEVE – Упознавање заједничке историје

историје у циљу утврђивања и унапређења европских вредности, који финансира Европска унија кроз програм: Демократско укључивање и грађанско учешће, пише на сајту ове општине.


Поред представника Србије, ту су локалне самоуправе и организације цивилног друштва из Хрватске, Чешке, Италије, Бугарске, Босне и Херцеговине, Француске, Македоније, Румуније, Словачке, Црне Горе. Циљ пројекта је развијање свести грађана о европском идентитету, уз помоћ алата којим би се супроставли растућем евроскептицизму. То подразумева да, кроз познавање историје сопствене земље ствара се основа за препознавање и изучавање идентитета нације која је заједничка свим учесницима пројекта. Дакле, окренути смо тражењу сличности. Први састанак одржан је у Хрватској, када су дефинисане активности у наредном периоду. Свака организација-учесница имала је обавезу да спроведе локалну активност о препознавању сопственог културног, историјског, религијског идентитета.


У општини Чајетина спроведене су анкете међу младима, старима и женама из удружења. Најзанимљивији одговори биће представљени на презентацији у Прагу фебруара ове године, када ће се прецизирати и начин повезивања свих стечених информација у циљу развоја јединственог европског идентитета. Мрежа градова и организација из пројекта радиће на промоцији европских вредности и грађанског духа кроз побољшање услова за активно демократско учешће на европском нивоу.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CAJETINA PROJEKAT АCHIEVE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.431.263 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)