Усвојен буџет за 2021, општинска каса тешка 756 милиона 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојен буџет за 2021, општинска каса тешка 756 милиона
Trenutno na sajtu: 629       |       Podeli:
21.12.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Одборници Скупштине општине Нова Варош усвојили су буџет за 2021. годину.
Усвојен буџет за 2021. годину, фото: ГЗС

Општинска каса тешка је 756 милиона динара, од тога је чак 217 милиона предвиђено је за бројне инвестиције.

Током наредне године са републичког нивоа финансираће се пројекти вредни више од 200 милиона динара. За проширење канализационе мреже на Златару Министарство пољопривреде определило је 56 милиона динара, из Министарства за заштиту животне средине опредељено је 100 милиона за трансфер станицу Бањица, Дирекција за воде ће за изградњу водовода у божетићким селима издвојити 60 милиона динара.

„Буџет за следећу годину је инвестициони и развојни, али може се рећи и потрошачки, по мери свих корисника буџета. Нововарошани у идућој години могу да очекују наставак инвестиција започетих претходних година, као што је завршетак радова на ОШ ’Живко Љујуић’. Очекује се и завршетак радова на стадиону на Златару, као и магистрални пут од Браношевца до Шанца заједно са изградњом кружног тока, али и улични правци од изузетног значаја као што је деоница кроз Ружину башту”, казао је председник СО Нова Варош др Бранко Поповић.

Председник СО Нова Варош др Бранко Поповић, фото: ГЗС

Он је истакао да ће се уз помоћ државе завршити и водовод Ћурчића врело захваљујући коме ће седам божетићких села али и део Нове Вароши имати боље водоснабдевање. Очекују се и улагања у здравство, те ће ускоро почети реконструкција кровне конструкције на старој згради Дома здравља, за који је Влада РС издвојила преко 25 милиона динара.

Др Поповић је истакао да ће се радити на изменама Пословника, како би се што ефикасније радило, а избегле би се злоупотребе.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да се током креирања буџета за 2021. годину размишљало о сваком динару и да се искључиво водило рачуна о интересу грађана.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС

„Од спорта, преко културе, социјалне и дечије заштите, просвете у коју се улаже највише иако нам опозиција то замера, а да не причамо о реконструкцији и модернизацији путева, водоснабдевања у свим месним заједницама. Корона јесте успорила реализацију многих пројеката, али ће то све бити надокнађено у следећој годин”, казао је први човек општине подно Златара.

Он је истакао да општина Нова Варош има подршку Владе РС и већине ресорних министарстава за реализацију бројних пројеката, међу којима је најважнији почетак изградње трансфер станице за комунални отпад ’Бањица’, и пројекат за пречишћавање површинскх и отпадних вода који ће се градити испод Нове Вароши.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos skupstina budzet investicije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.400.326 посета
Тренутно на сајту: 628 посетилац(a)