Ивана Величковић: Мој свет саздан од стихова 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ивана Величковић: Мој свет саздан од стихова
Trenutno na sajtu: 558       |       Podeli:
27.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Једна од мојих животних жеља била је да до 15 године објавим збирку песама за децу, и то ми се

остварило", поносно прича млада песникиња из Чачка, Ивана Величковић. Њен првенац “Сањалице” објављен је 2002. године, а затим је свет поезије обојила песмама и збиркама Чаробни врт детињства (2011) И Чаролија слова И бројева (2014).

“Прву песму сам написала у седмој години, али сам почела да се бавим поезијом мало озбиљније када сам изгубила вид у осмој години. У шали кажем да су ми песме као лек који ме смирује”, са осмехом на лицу и ведрином у гласу прича ова млада Чачанка, која види само 5 посто.

Већину песама написала је из кратке риме. Тако је песма Анина шнала , настала из само две речи које су јој се “врзмале по глави”, грешка и тешка (песму Анина шнала можете прочитати на крају текста). Ивана је основну школу завршила у Чачку са одличним успехом , а школовање је наставила у Београду у Медицинској школи, физиотерапеутски техничар. У одељењу за слепе и слабовиде особе први пу се сусрела са белим штапом и Брајевим писмом.

“Одлазак у Београд ми је променио живот. Почела сам самостално да упознајем свет, а своје жеље и снове да остварујем када сам научила Брајево писмо, са којим сам се срела тек на почетку средње школе. Када сам напипала тачке на папиру то ме подсетило на тетрис који сам често играла као мала док сам још видела…тако сам памтила слова и врло брзо научила. Желела сам што пре да научим да читам и уђем у свет књиге самостално. То ми је помогло да проширим свој речник и подстакло писање песама”, прича нам Ивана.

Опширније можете прочитати на следећем линку: https://bit.ly/2RhwBRx

ГЗС / ПЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


osobesainvaliditetom cacak pzs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.300 посета
Тренутно на сајту: 559 посетилац(a)