Новчана помоћ за незапослене породиље, исплата након усвајања ребаланса буџета РС 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Новчана помоћ за незапослене породиље, исплата након усвајања ребаланса буџета РС
Trenutno na sajtu: 1596       |       Podeli:
10.11.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Одлуком о правима и услугама у социјалној заштити из надлежности града Чачка,
Илустрација, фото: ГЗС

утврђено је право на новчану помоћ незапосленим породиљама, као вид додатне подршке, у односу на права у социјалној заштити, која обезбеђује Република Србија.

Породиљама које се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање, као незапослена лица, припада месечна накнада за бригу о детету у износу од 20 одсто од просечне зараде у Републици Србији, у нето износу, до навршених 12 месеци живота детета. О наведеном праву, по захтеву породиље, Центар за социјални рад одлучује решењем.

Имајући у виду да су средства за ову намену, планирана у буџету града Чачка, а која се незапосленим породиљама исплаћују на шалтерима Поште, преко Центра за социјални рад, утрошена закључно са исплатом за месец август, то се за наставак исплата морао сачекати ребаланс буџета Града. На седници Скупштине града Чачка, 21. октобра 2020. године, усвојеним ребалансом буџета, су обезбеђена недостајућа средства у износу од 14 милиона динара и пребачена Центру за социјални рад, како би се исплатила новчана помоћ незапосленим породиљама за сва три месеца, односно за септембар, октобар и новембар.

Разлог због којег није настављено са реализацијом исплата, је што Центар за социјални рад, мора да сачека усвајање ребаланса републичког буџета. Центру за социјални рад је, као индиректном буџетском кориснику, који се налази у систему извршења буџета Републике Србије, за време процедуре усвајања ребаланса буџета Републике Србије, онемогућено да врши исплате за које има обезбеђена средства, од стране било ког извора финансирања, па тако и од града Чачка.

Након усвајања ребаланса буџета Републике Србије, извршиће се исплата, како по овом, тако и по осталим правима у области социјалне заштите.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak pomoc nezaposlene porodilje rebalans budzet isplata

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.987.278 посета
Тренутно на сајту: 1598 посетилац(a)