Вакцинација важна због стицања колективног имунитета 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вакцинација важна због стицања колективног имунитета
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
20.01.2021 | 0 коментар(а)



Према последњем пресеку, у Србији је од последица ковида 19 преминуло још 20 оболелих, а забележено је 1.688 нових случајева заразе.

Тестиране су 10.354 особе. На респиратору је 171 особа.
Председник Александар Вучић позвао је грађане да се што пре пријављују за вакцинацију и да се што пре вакцинишу, јер је то суштинска заштита.

"Дан раније када примите вакцину је спас. За нас од кључног значаја да се грађани убрзано пријављују. Што пре примите вакцину спасићете животе и свој и других", нагласио је Вучић.

На седници државног врха и Оперативног тима за вакцинацију представљен је најмодернији Систем за пријаву, заказивање и праћење вакцина и имунизације становништва Србије, који у сваком тренутку прати цео процес од набавке вакцина до вакцинације.

Масовна вакцинација је врло важна због стицања колективног имунитета, рекла је за РТС Тања Јовановић, вирусолог и чланица НКТ за имунизацију.

На питање о томе колико би у овом тренутку популације могло да има имунитет, рекла је да може да претпостави да је таквих 35 или 40 одсто.


 

 

ГЗС / РТВ

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus statistika epidemioloska slik situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.734 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)