Савковић напустио Пријепоље; Да ли је срамота тужиоца и бившу политичку елиту? 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Савковић напустио Пријепоље; Да ли је срамота тужиоца и бившу политичку елиту?
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
01.04.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље -Поводом ослобађајуће пресуде Вишег суда у Ужицу у редакцију Гласа западне Србије стигло је писмо Љубише Савковић,бившег директора Дома културе у Пријепољу

 у којем се наводи да  да се против њега вршио прогон од стране политичких моћника али како наводи и тужилаштва, због чега је напустио Пријепоље и данас ради у Крушевцу.
Савковић се позвао на закон о информисању и обзиром да смо објавили подизање кривичне пријаве против њега дужни смо да објавимо писмо поводом ослобађајуће пресуде. 

,,Поштовани г-дине Николићу !

Надам се да нисте заборавили текстове које сте објављивали крајем 2014 и наредних година везано за мој прогаон из Дома културе из Прријепоља и посебно за прогон
г-ђице Зуме Стршевић ,коју је тадашња политичка елита Пријепоља прогласила за мог "човека" . Jедан од тих текстова је било и обавештење јавног тужиоца из Пријепља да су ми поднели некакву кривичну пријаву по неком члану закона, на основу којег ниједан ваш читалац, није могао знати о чему се ради већ су могли само слободно да тумаче да сам нешто проневерио или украо.Тај гест тужилаштва је и тада за мене био довољан доказ да су се и они ставили у службу политике и да су тиме желели да ме додатно  дискедитују и понизе. Јер заиста невидим ни један други разлог да вам тужилаштво шаље допис за тако баналну пријаву која се заправо односила на то што на крају године нисам имао довољно средстава да платим струју и воду у Дому.
 
Зато вас обавештавм да сам након три године суђења добио две коначне судске пресуде на основу којих сам  коначно ослобођен тих измишљених оптужби, које су написане у општинској управи Пријепоље а тужиоц који је тада дошао да стане на крај криминалу у нашем граду, само потписао. По чијем наређењу он зна. А како је радио и по чијем налогу ради јасно говоре и резултати његовог рада , које сте и ви објавили из којег се види колико су пријава одбацили априори без покретања поступка а мислим да криминал нигде више не цвета него у Пријепољу.
 
Пријава која су ми поднели због недостатка средстава да платим струју и воду је одбачена због застарелости а да при том нисам позван ни на једно рочиште а за ову другу која је била исто толико бесмислена имао сам чак 12 рочишта. , од којих је 5 одложено због неспремности тужиоца. У прилогу вам достављам ту пресуду из које се може видети сва зла намера општинске власти и тужиоца да ме по сваку цену провуку кроз блато.
 
 Управо је ова пресуда доказ и да је Зума Стршевић доживела невиђен прогон и злостављање од стране тадашње општинске власти ,само зато што је на сатанку који је организовала тадашња начелница општинске управе Ханка Хајдаревић ,на  ком су били присутни још три одговорне особе из одељења за буџет и финансије сви Бошњачке националности, на којем су од начелнице добили задатак да нађу нешто да ме стрпају у затвор какао би у Дом довели муслимана за директора  и запошљавали муслимане. Не само да је Зума то одбила него је на једном од ових 12 рочишта то јавно и сведочила пред судијом и тужиоцем али то није било довољно тужиоцу да покрене истрагу због прогона на верској и националној основи.
 
Наравно да ја знам да  све то дошевало након мог сукуба са Есадом Хоџићем , због тога што није дозволио да емисију Жикину шареницу доведем у Пријепоље и који ми је на састанку општинског веће рекао да" он неможе да дозволи да се на Јабуци држи здравица и крсти". Mислећи при том на Мостове Балкана који почињу српском здравицом. Нажалост да би сачували своје фотеље том прогону су се прикључили и Добро Лазаревић и Вукосав Томашевић и други чланови већа који су двели на место директора Дома Мирка Малешића који је заједно са њима "ојадио" ову установу.
 
Eпилог свега тога је да сам ја након једно петнестак саслушања у криминалистичкој полицији и два кривична поступка доказао да сам часно и поштено обављао функцију директора Дома а да Зума Стршевић након ове пресуде има право да покрене и судски поступак за исплату разлике плате између коефицијента по ком је примала плату у време док сам ја био директор и оне плате коју је требала да прима за послове које је обављала, што месчно износи десетак хиљада динара. А мени су судили да сам јој дао већу плату. Због овог мог пропуста ја јој се јавно извињавам.
 
Поштовани Николићу !
 
Ја сам свестан да тужиоц има право да ради шта хоће и да ја немам никакво право за надокнаду за 12 рочишта и за неоснован прогон и пртрпело психичко злостављање али овим путем јавно позивам јавног тужиоца из Пријепоља да ми се јавно извини због злонамерног објављивања саопшеења на вашем порталу  да је против мене поднео кривичну пријаву, чиме је повредио част и углед мене и моје породице и употребићу сва могућа законска средсва да уколико то не уради нађем начина да остварим одговарајућу сатисфакцију јер сам цео свој живот живео тако да ми образ и част буду инад свега.
 
Надам се да ћете ово моје писмо објавити сходно закону о информисању и желим вам пуно успеха у вашем даљем раду на објективном и правовременом информисњу грађана , поготово грађана Пријпоља којима је одавно и бог рекао лаку ноћ.
 
С поштовањем,
Љубиша Савковић, Крушевац
 



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.517.554 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)