За незаборавну вожњу Ђетињом набављено 10 кајака 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За незаборавну вожњу Ђетињом набављено 10 кајака
Trenutno na sajtu: 541       |       Podeli:
17.06.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - У оквиру пројекта Унапређење туристичке инфраструктуре у регији Западна Србија у Ужицу је набављено 10 кајака

којима ће се посетиоци возити стазом дугом 900 метара кањоном реке Ђетиње, наводи се на сајту града. Прошле године уз помоћ Министарства туризма са 1,4 милиона динара набављени су кајаци, урађено пристаниште, стављена заштитна ограда на брани, а из градског буџета урађене су приступне степенице.

„Зелена стаза клисуром реке Ђетиње је 2017. године добила другу награду за изузетност у Европи што довољно говори о њеној лепоти, а ми смо се потрудили да додатним садржајима привучемо туристе у Ужице“, рекао је Мирослав Рађен директор ТО Регије Западна Србија.

„Задовољство нам је што од ове године у нашој туристичкој понуди имамо кајаке, који ће моћи да се изнајмљују свакога дана од 11 до 20 часова. Имамо у понуди 8 кајака који су прилагођени за почетнике. У клисури реке Ђетиње доживљај на води, потпуно је другачији у односу на шетњу, то је нешто заиста предивно и овим путем позивам све грађане да уживају у овој вожњи кајацима.“

„У прошлој години издвојили смо 22 милиона динара за цитаделу на Старом граду, 2 милиона динара за зип лајн, око 1,5 милиона динара издвојено је за пројекат у коме су изграђени понтони и кајаци. Од 2015. године до данас преко 90 милиона динара издвојено је за пројекте у Граду Ужицу, преко 40 милиона динара определили смо Туристичкој организацији Регија Западна Србија која је у свим локалним самоуправа које је чине градила различите садржаје“ истакао је Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству туризма.

Идеја је да се и у наредном периоду развијају нови садржаји како би гости који долазе у овај крај квалитетније, разноврсније проводили своје време. Изнајмљивање кајака, у коме могу да се возе две особе је 500 динара.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


djetinja uzice kajak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.406.208 посета
Тренутно на сајту: 541 посетилац(a)