Дејан Ковачевић поново на челу општине Горњи Милановац 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дејан Ковачевић поново на челу општине Горњи Милановац
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
18.08.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Данас је на наставку конститутивне седнице скупштине општине Горњи Милановац



поново изабран на место председника општине Дејан Ковачевић, који је ту дужност обављао и у претходне четири године.

За избор Ковачевића, гласало је 34 одборника, док су представници опозиције били уздржани. Јадранка Достанић биће заменик председника општине Горњи Милановац и за њу су такође гласала 34 одборника.

Чланови општинског већа ове општине су Небојша Лазовић, Душан Дражовић, Зоран Радовановић, др Владимир Миловановић, Ненад Томић, Јовица Царевић, Александар Соколовић. Сви чланови су изгласани са по 34 гласа за, и ниједним против.

Ковачевић је у свом обраћању, након избора казао да му је част да поново предводи општину.

„Гледам у будућност и захваљујући добром планирању и организацији, свесни својих приоритета и потенцијала, као и добром сарадњом са републичким институцијама, успели смо да грађанима Горњег Милановца побољшамо квалитет живота чему ћемо и у будућности тежити“, рекао је Ковачевић.

Он је казао да у претходном мандату, па све до данас, заједно са својим сарадницима има жељу за што већим напретком горњомилановачке општине у свим сегментима живота.

„Сада на почетку другог мандата та жеља се у великој мери остварила, докази нашег напорног рада, видљиви су на сваком кораку и у свим сферама живота. Из године у годину деца нам одрастају у удобнијим предшколским објектима, као и то да годишње за функционисање дечије установе издвајамо око 200 милиона динара, што је значајно више, него што је било у неком претходном периоду, а то је улагање у нашу децу, у нашу будућност“, казао је Ковачевић.

Иначе, Дејан Ковачевић је рођен је 6. јуна 1979. године у Горњем Милановцу. Основну и средњу школу завшрио је у родном граду, а студије индрустријског менацмента у Крушевцу. био је запослен у компанији „Wrigleys”, као и у ДДОР осигурању Нови Сад, на месту директора филијале у Крагујевцу. На челу је Општинског одбора Српске напредне странке Горњи Милановац од оснивања. ОД 2012. године био је одборник у Скупштини општине Горњи Милановац а од 2014. године народни посланик у Народној Скупштини Републике Србије. Добитник је признања „Капетан Миша Анастасијевић” за унапређење привредног и друштвеног амбијента у Региону. Такође, додељено му је признање за најуспешнију локалну заједницу у подстицању руралног развоја. Ово најпрестижније признање у категорији „Најбољи у агробизнису” номинују се по препоруци еминентних представника струке, научних и друштвених институција и установа привредних комора и гранских удружењапривредника који имају у виду резултате и допринос подизању квалитета у агробизнису. Председник је општине Горњи Милановац од 12. маја 2016. године. Ожењен је, отац ћерке Софије.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac dejan kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.449.890 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)