Михајловић: Грађани Ужица имаће најквалитетнију воду за пиће 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Михајловић: Грађани Ужица имаће најквалитетнију воду за пиће
Trenutno na sajtu: 496       |       Podeli:
22.01.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас

с градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем и директором Агенције за заштиту животне средине Филипом Радовићем о пуштању у рад постројења за пречишћавање воде „Петар Антонијевић“ у Ужицу.

Она је рекла да су Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре уложили шест милиона евра за изградњу нове, модерне фабрике воде у Ужицу, која је завршена 5. децембра прошле године.

„Град Ужице треба да спроведе процедуру везану за пуштање постројења у пробни рад и прибављање употребне дозволе, што ће омогућити грађанима Ужица да пију најквалитетнију воду из акумулације Врутци. Надамо се да ће, како је градоначелник и рекао, тај посао бити завршен у наредних месец дана“, рекла је Михајловић.

Директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић рекао је да се показало да се и највећи проблеми, као што је био нестанак воде у Ужицу, проузрокован појавом алги у језеру Врутци, могу превазићи кад постоје одговорност, ентузијазам и сарадња институција.

„У наредном периоду нас очекује да урадимо испробавање система и његово пуштање у рад, чиме ће коначно градјани Ужица добити нову фабрику која ће их снабдевати водом која је увек чиста и по највишим стандардима“, рекао је Радовић.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је казао да ће пре пуштања у рад фабрике воде 15 до 20 дана трајати неопходне анализе, како би грађани са сигурношћу могли да почну да користе воду из акумулације Врутци, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

ГЗС / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.113.210 посета
Тренутно на сајту: 496 посетилац(a)