Процедура упућивања запослених на плаћено одсуство 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Процедура упућивања запослених на плаћено одсуство
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
01.04.2020 | 0 коментар(а)



Послодавци, који своје запослене, с обзиром на тренутну ванредну ситуацију у Србији, изазвану вирусом ЦОВИД-19, упуте на плаћено

одсуство дуже од 45 радних дана треба да доставе Министарству за рад електронским путем Одлуку надлежног органа послодавца потписану од овлашћеног лица или Захтев послодавца са потписом законског заступника.

Захтев о потреби упућивања запослених на плаћено одсуство треба да садржи назив и седиште послодавца, матични број и ПИБ, укупан број запослених, број запослених који се упућују на плаћено одсуство, кратке разлоге и околности које су довеле до смањеног обима посла, односно до прекида рада и потребе за упућивањем запослених на плаћено одсуство дужем од 45 радних дана, наводи се у саопштењу.
Такође треба да наведу за који месец су исплаћене последње зараде, електронску адресу на коју Министарство послодавцу треба да достави скенирано Решење, као и број телефона контакт особе код послодавца задужене за припрему документације.

Те податке је потребно послати на мејл кабинет@минрзс.гов.рс.

Из министарства напомињу да није потребно наводити број радних дана на који се запослени упућују на плаћено одсуство јер се Решење о давању сагласности за упућивање запослених на плаћено одсуство дуже од 45 радних дана издаје само за период док је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања.

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona zaposleni procedura placeno odsustvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.979.650 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)