КМН тражи четири радника за посао у Београду 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
КМН тражи четири радника за посао у Београду
Trenutno na sajtu: 1164       |       Podeli:
03.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Предузеће КМН тражи четири радника за послове у својој јединици у Београду: продавца готове хране, касира, кувара и оператера на машини за прање судова.

„Заинтересовани могу добити образац пријаве за запошљавање у управи КМН–а у Чачку, Улица др Драгише Мишовића 24, или у продавници у Београду, Змај Јовина 10. Детаљније информације на телефон 065/224-1780. Добро дошли” - рекли су данас у овом предузећу за Глас западне Србије.

Реч је о једном од најуспешнијих породичних колектива у овом делу Србије, са више од 100 запослених и 500 сеоских домаћинстава из Драгачева, Чачка, Ужица и Пожеге на списку свакодневних добављача меса, млека, јаја... И о предузећу где исплата зарада запосленима, рачуна испоручиоцима и обавеза држави не касни ни минут.
Предузеће је, пре 25 година, основао Милоје Стевановић из Горачића, као малу продавницу у чачанској Авенији липа, од 16,5 квадрата, са 200 артикала.

„Супруга Нада и ја ценили смо тада да ће у овој земљи неко некад морати да ради па неће имати времена да кува, и зато смо се одлучили да ми почнемо да готовимо и продајемо јела. Друга финеса у послу била је одлука да сва јела припремамо по древним рецептима, као у време оно, за славу или Божић. Трећа нам није ни била потребна”, вели Стевановић за Глас западне Србије.

Саговорник описује да је у сваком погону уведен стандард „Хасап” али да су све радионице ипак остале конзервативне, и не стади се због тога. Не користе се вештачке боје и укуси, ни дим из кесице.

„У месарској радионици, рецимо, чварци се припремају на традиционални начин, само од младих свиња, крчкањем 16 до 18 сати. Сланине, печенице, коленице, вешалице и суви врат диме се на буковим цепаницама, шунка у цреву садржи искључиво свињски филе и ружу од бута. Гибанице се праве од ручно развијених кора, као и пите.
Сир „Жарковац” и „Јулин млади кајмак” испоручује млекара „Гај” из Милојевог родног села Горачића код Гуче, где посао воде укућани његовог брата Сава, а сири се исто „како су то деведесет година чиниле баба Драгиња и нана Јула”. КМН свакодневно справља око 400 различитих производа, од супа, чорби, салата, јела и слаткиша до месних и сувомеснатих артикала. Средом, петком и у време поста понуда је богатија за још 50 безмрсних јела.”

Предузеће је добило назив по акрониму имена укућана, ћерки Катарине и Марије, и Милоја и Наде. Породица данас има 12 чланова, сви одрасли су на одговрним пословима у КМН – у, а и унучад, шесторо их је, преко распуста раде код деде и баке.
КМН тренутно држи три малопродаје. Две у Чачку, у улицама Стоје Тошић 10 и Др Драгише Мишовића 24, и у Београду, Змај Јовина 10.

Продавница – ресторан у центру главног града Србије отворена је 2011. године.
„За оснивање дућана у главном граду најзаслужнија група старих потрошача. Имали смо списак са око стотину Београђана који су годинама наручивали јела из Чачка, а транспорт је ишао преко родбине или пријатеља. Сад је тај проблем решен, на њихов захтев али на обострану корист. У београдској продавници, првих дана после отварања, највише су куповани сарма и свадбарски купус”, приповеда Стевановић.
Тај локал у Београду свакога дана, за 10 сати рада, услужи хиљаду потрошача, или стотину на сат.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.002.696 посета
Тренутно на сајту: 1164 посетилац(a)