ДС прети Дверима прекидом сарадње због става о ЛГБТ популацији 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
ДС прети Дверима прекидом сарадње због става о ЛГБТ популацији
Trenutno na sajtu: 540       |       Podeli:
02.10.2019 | 0 коментар(а)



Посланик Демократске странке Балша Божовић изјавио је да је сарадња са Покретом Двери у Савезу за Србију неодржива уколико тај покрет

настави са изношењем ставова попут оних о ЛГБТ заједници.

„Надам се да се овакве ствари више неће понављати и надам се да ће схватити да су погрешили“, казао је Божовић у Дану уживо на Н1.

Он истиче да је приликом формирања Савеза за Србију постојао договор да се чланице боре за фундаментална људска права.

За свој јавни иступ према Дверима због става те странке каже да не представља само лични став, већ став Деморкатске странке.

„Да је изостала реакција Демократске странке, то би било питање изостанка идентитета ДС. Не можете инсистирати на једној групи људских права, а поништавати нека друга. Ми смо говорили у име ДС која се 30 година бори да Србију ишчупа из радикалског блата. Било је важно да покажемо да стојимо на том путу, да је то угаони камен европских вредности. Реаговали смо зато што само радикали и Вучићев режим поступају тако да се некоме људска права поштују, а некоме не“, казао је Божовић.

Реагујући због изјаве председника Двери Бошка Обрадовића да се нада да ће „Породична шетња“ у Чачку постати традиција под слоганом „не дамо геј параду у Чачку“, Божовић је ту странку оценио као антиевропску десницу, иако се они сами декларишу као евроскептици.

Посланик ДС каже да би волео да су Двери евроскептици, јер би то значило да поштују сва људска права.

„Породична шетња или шетња ЛГБТ заједнице не смеју да искључују једна другу. Мислим да није у реду да у 21. веку на један овакав начин комуницирамо у јавности. Сматрам да је дошло до кршења функционисања договора од стране Двери. ДС се 30 година бори за европске вредности, мислим да и Двери и други у том савезу могу да имају пуно поверење у ДС у тој борби. Не можемо да причамо о различитим мишљењима када је у питању поштовање људских права“, истакао је Божовић.

ГЗС / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.188.602 посета
Тренутно на сајту: 540 посетилац(a)