Промоција књиге Миодрага Мајића "деца зла" 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Промоција књиге Миодрага Мајића "деца зла"
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
10.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - „Деца зла”, крими-роман Миодрага Мајића који је ове године изашао у „Вулкан издаваштву” представљен је у

Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис” у понедељак, 9. децембра.

О роману су говорили аутор Миодраг Мајић и књижевни критичар Гојко Божовић. Одломке је читао драмски уметник Братислав Јанковић.

Радња романа „Деца зла” грађена је на идеји о извршењу „више правде”, тј. на идеји о сатирању зла бруталним убиством контроверзног политичара и бизнисмена.
Истрага коју води главни јунак, београдски адвокат Никола Бобић, одводи читаоца до неочекиваног завршетка који обилује бројним преокретима и везује се за препознатљиве догађаје из наше друштвене стварности, али и из не тако давне прошлости.

Говорећи о не тако богатој традицији крими-романа у српској књижевности, Гојко Божовић је рекао да код нас „постоји отпор према чистим формама и жанровима, па тако нема ни крими-романа”. Упркос томе, „Деца зла” је крими-роман у чистом облику, упоредив са најбољим примерима овог жанра, узбидљив по причи коју представља, живописан по јунацима, упечатљив по времену које нам је блиско”, рекао је он.

Миодраг Мајић је одговарајући на питања и враћајући се одређеним занимљивим и интригантним епизодама из романа испричао шта му је била инспирација, шта је од догађаја у књизи стварно, а шта фикција, Он је рекао да је свесно посејао скривене равни романа за оне пажљивије и захтевније љубитеље писане речи, али да неких ни сам није био свестан на почетку. Мајић је публици открио шта чита у слободно време, али и на који начин се штити од зла са чијим се појавним облицима свакодневно сусреће због природе посла којим се бави. Он је рекао да иако увек нешто пише, дуго се либио да започне роман, додавши да се у њему толико прича накупило да је почео са писањем да се не би разболео.



Миодраг Мајић је докторирао кривично право и ради као судија Апелационог суда у Београду. Објавио је више стручних монографија и чланака из области кривичног и међународног кривичног права. Већ десетак година редовно објављује текстове на свом блогу (Блог судије Мајића) у којима говори о праву и правосуђу отворено и без цензуре. Аутор је збирке сатиричних прича „У име народа”. Његов роман првенац „Деца зла” је пре свега изванредно испричана прича, баш оно што чачанска књижевна публика зна да цени, а то је и показала великим одзивом и интересовањем за овај програм.


Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


promocija knjige deca zla

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.497.928 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)