На Међународном сајму органске хране у Немачкој представили се произвођачи из Ариља, Ужица и Љубовије 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
На Међународном сајму органске хране у Немачкој представили се произвођачи из Ариља, Ужица и Љубовије
Trenutno na sajtu: 331       |       Podeli:
26.02.2020 | 0 коментар(а)



У оквиру Националног павиљона Србије, једанаест српских органских произвођача представило је свој широк производни

асортиман на Међународном сајму органске хране у Нирнбергу, у Немачкој, наводи се на сајту Развојне агенције Србије. Српске компаније су током сајма реализовале преко 550 пословних контаката.

Широким асортиманом производа који обухвата свеже, сушено, лиофилизирано и замрзнуто воће, поврће, производе од житарица, џемове од органског воћа и нискоенергетске намазе од малина, своје производне програме представили су  Дреновац из Ариља, Задругар из Љубовије,  Матер Фуд из Ужица и остали.

Иако заузима тек око 1% укупног светског тржишта хране, органски производи постају све траженија роба у свету и све је значајније учешће ових производа у светским трговинским токовима.

Органска производња у Србији у 2018. години одвијала се на укупној површини од 19.255 ха, било да се ради о производима који су већ сертификовани или онима који су у процесу добијања сертификата за органски производ.

У претходном периоду, највише се извозило смрзнуто воће, а међу најзаступљенијима биле су смрзнуте малине, купине и вишње. Србија је у претходном периоду највише извозила у земље Европске уније: Немачку, Холандију, Аустрију, Италију, Француску и Белгију, а извоз је пласиран и у Канаду и САД.

Наступ српских произвођача на овој сајамској манифестацији организовали су Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије, у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (СИППО) и Националном асоцијацијом Сербиа Органика.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


organska hrana arilje ljubovija uzice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.269.493 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)