Да ли у раду ЈП „Градско стамбено” има незаконитости или је све чисто 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Да ли у раду ЈП „Градско стамбено” има незаконитости или је све чисто
Trenutno na sajtu: 541       |       Podeli:
23.12.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - На последњој седници Градског већа, већници су дали позитивно мишљење о програмима рада свих јавних предузећа осим о Програму пословања

са финансијским планом Јавног предузећа ,,Градско стамбено“ Краљево, због постојања, како тврди градоначелник Предраг Терзић, незаконитости у раду. Према његовим речима, новац од закупа локала и станова, који су јавна својина града, третира се као приход предузећа и дели се на плате запослених.

,,Локали који се дају у закуп су власништво грађана Краљева и приход треба да буде приход буџета града Краљева како бисмо могли да градимо улице, путеве, вртиће и школе. Град мора да има приход, а тај приход не може да се расподели за плате“, казао је Терзић.

ЈП „Градско стамбено”: Државни органи да утврде незаконитости, ако их има

У саопштењу достављеном Гласу западне Србије ЈП „Градско стамбено“ наводи да то јавно предузеће своју делатност обавља на основу Закона о јавним предузећима, Одлуке о усклађивању оснивачког акта ЈП ,,Градско стамбено“ и Статута града Краљева.

,,Када је реч о програму пословања са финансијским планом, напомињемо да је исти усвојен од стране Надзорног одбора предузећа који је именовао оснивач предузећа, дакле град Краљево. Да ли неусвајање програма пословања значи да је рад Надзорног одбора незаконит? Да ли је уопште на председнику Градског већа да утврђује да ли је нечији рад незаконит или није, или то треба препустити надлежним државним органима и уздржати се од прејудицирања ствари?

Када је реч о бризи за интересе грађана и трошењу његових пара најбоље говоре подаци о све већем броју закључених уговора о одржавању стамбених јединица, што значи да грађани Краљева имају све веће поверење у рад преддузећа“, наводи се у саопштењу Јавног предузећа ,,Градско стамбено“ Краљево.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.956.163 посета
Тренутно на сајту: 542 посетилац(a)