Драстично се повећава цена комуналних услуга у Пријепољу, уплашени грађани прете протестом 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Драстично се повећава цена комуналних услуга у Пријепољу, уплашени грађани прете протестом
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
03.12.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Ова зима за становнике Пријепоља изгледа да ће бити тежа него претходне, јер ЈКП Лим не одустаје од поскупљења
Драстично се повећава цена комуналних услуга у Пријепољу, Фото: ГЗС

комуналних услуга и овај предлог ће се поново наћи пред Општинским већем. По свему судећи, грађани ће од нове године грејање плаћати скупље за 20 одсто, изношење смећа за 30 одсто и пијаћу воду чак 52 одсто скупље, преноси РИНА.

"Не знам како ћемо презимити зиму. Плате су остале исте, а све је поскупело. Док поплаћамо све те рачуне, нама неће остати довољно ни за храну. О дукупљивању огрева моћи ћемо да сањамо. Ово је срамота", уплашено за РИНУ каже становница Пријепоља.

Да им је теже него комшијама из суседних општина најбоље говоре подаци да за услугу централног грејања у Прибоју ове зиме треба издвојити 126 динара по метру квадратном, у Новој Вароши око 152 динара, а у Пријепољу уколико буде прихваћен предлог да се цене повећају чак 317 динара. У Прибоју је пред почетак грејне сезоне цена повећана за 26% а у Новој Вароши за 18%. Грађани ове две општине услугу грејања плаћају током свих 12 месеци, док Пријепољци плаћају шест месеци.

Директор ЈКП “Лим” Џевад Бегановић, правдао је захтев за већим ценама поскупљењем енергената и струје, и бројем радника ангажованих на пословима грејања.

"Цена угља је већа за 167 одсто, мазут је скупљи за више од 60 одсто, док је цена по тендеру 250 одсто, с тим што је Влада својом одлуком стопирала тај раст цена, па нам није у овом тренутку толико повећање, али никад се не зна шта ће бити од нове године – изричит је Бегановић.

Да ли ће благонаклоно на захтев Комуналног предузећа гледати политичке старешине из Београда, што није био случај претходни пут, још увек се не зна. Међутим оно што је познато, јесте да се житељи Пријепоља увелико организују на друштвеним мрежама и прете протестом уколико дође до повећања цена.

 

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.368.918 посета
Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)