Израда пројекта реконструкције Дома здравља на Руднику у завршној фази 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Израда пројекта реконструкције Дома здравља на Руднику у завршној фази
Trenutno na sajtu: 265       |       Podeli:
22.11.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Рудничани не би требало још пуно да чекају на комплетну модернизацију
Дома здравља на Руднику, фото: ГЗС

Дома здравља јер је, како се најављује, израда пројекта за обнову свих делова зграде примарне здравствене заштите у варошици у завршној фази.

„Очекујем да 2022. започне рад у пракси. Почетком наредне године ће бити завршен пројекат, стога, видећемо колика би средства требало да буду опредељена за цео подухват који није мали. Надамо се и очекујемо помоћ локалне самоуправе, Канцеларије за локални економски развој итд.", рекао је в.д. директора Дома здравља Горњи Милановац Александар Чивовић.

Он даље напомиње да је у Дом здравља на Руднику током протекле године замењена столарија из сопствених средстава, а да је за другу фазу која, како каже, подразумева веће и озбиљније радове и значајне финансијске издатке потребан свеобухватан плански пројекат.

„Поред основне столарије која је замењена, ми смо, паралелно, ушли у реконструкцију читаве зграде. Планирамо да убудуће, након завршених радова, у горњем делу Дома здравља буде архива, а у доњем амбуланте и стоматолошки део", навео је Чивовић.

Ова установа здравствене заштите позната је међу мештанима варошице највише по докторки Боси Босиљки (1929-2006).

Као што је већ много пута речено у народу, да установе и институције чине људи, тако је и руднички Дом здравља обележила жена коју су сви Рудничани звали, "прави народни лекар".

Пуна разумевања и што је најважније, надарена за оно чиме се бави, наводе мештани.
„Др Боса била је један од ретких народних лекара у званичној медицини. Она је била најчувенија докторка у овом региону. „Кућевна”, нема сокака и домаћинства у који није зашла и где свима којима је затребало није давала праве дијагнозе. Њој је бисту поред зграде Дома здравља направио ”захвални народ Рудника” за све што је деценијама чинила за нас", објаснио је један мештанин.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.794.610 посета
Тренутно на сајту: 266 посетилац(a)