Цело село скија на стрмој стази 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Цело село скија на стрмој стази
Trenutno na sajtu: 881       |       Podeli:
19.01.2020 | 0 коментар(а)



Лучани – Довитљиви Драгачевци још пре 35 година досетили су се да од стрме падине направе ски стазу и ту је цело село научило да скија.
На сеоској ски стази сви скијају, фото: РИНА

Малишани су у страну склонили санке и клиска и ученици локалне школе сада су добри скијаши.


“Са шест година научила сам да скијам јер се стаза налази на пет минута од куће, иначе је питање да ли би сад то знала јер нисам имала прилику да идем у планинске центре. Овде се викендом и преко зимског распуста окупљају сва деца из села и најбоље је дружење”, каже Анђела Давидовић чији родитељи су научили да скијају управо на овој стази.


Најмлађи скијаш у Каони има четири, а најстарији преко 70 година. На стази дугој само 150 метара свакодневно је на десетине скијаша.

Најмлађи скијаш има четири године, фото: РИНА


“Деца се врло лако опусте на овој стази, па им ниједна друга не представља проблем, после је све много лакше”, каже Велибор Лазовић инструктор скијања.


Скијаше до врха вози жичара која је направљена пре 30 година, а све је почело кад је наставник физичког 1982. године стигао у сеоску школу и ђаке научио основним техникама скијања.

Најстарији скијаш има преко 70 година, фото: РИНА


“Ово драгачевско село већ 15 година има и ски клуб, а наша деца могу да стану раме уз раме са члановима много већих клубова , а све што знају научили су у свом селу”, каже Ацо Мајсторовић из Ски клуба “Јастребар” у Каони.


Стаза која овој дргачаевској деци итекако пуно значи налази се на имању Предрага Радовића који је на тај начин оживео поседе предака, а омладини у брдовитом селу пружио незаборавне тренутке и улепшао детињство.


ГЗС/ РИНА

Сеоска падина претворена у ски стазу, фото: РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Staza skijanje deca stari

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.056.555 посета
Тренутно на сајту: 881 посетилац(a)