Студенткиња из Чачка се одужила природи: Јована је засадила своје дрво на падинама Сувобора 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Студенткиња из Чачка се одужила природи: Јована је засадила своје дрво на падинама Сувобора
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
18.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У оквиру акције „Засади дрво”, која је спроведена широм Србије, на обронцима Сувобора засађене су саднице бора.
Фото: ГЗС

Циљ акције је да се подигне свест о значају шума, које су један од најважнијих фактора очувања животне средине за будуће генерације.

Двадесетједногодишња Јована Мијаиловић, студенткиња факултета Техничких наука у Чачку дан је посветила озелењавању падина Сувобора, а на Јељену је засадила своје дрво.

„Прочитала сам да свако од нас удахне онолико кисеоника колико једно дрво произведе у току живота. Тако да сам због тога одлучила да се на неки начин одужим планети и да засадом дрвета вратим то што ћу потрошити”, изјавила је Јована.

У акцији је учетвовало десетак волонтера, који су уз помоћ радника Шумске управе у Чачку засадили око 1.000 садница бора, а према речима волонтера, сваки човек у свом животу треба да засади бар једно дрво у животу.

У великом пожару 2012. године на обронцима Сувобора нестало је око 400 хектара четинара, највише борова старих и по пола века, изгорело је управо на подручју Јељена и Рожња.

Шумска управа у Чачку до сада је обновила око 300 хектара.

„Нама тај санациони програм траје 10 година. Ми већ шест година део по део пошумљавамо и враћамо га у неко нормално стање као што је и било”, рекао је шеф Шумске управе у Чачку Драган Белошевић.

Иначе, на подручју Чачка и Лучана под шумом је око 32 хиљаде хектара, од тога је 23 хиљаде у приватном власништву, док над девет хиљада хектара газдује Шумска управа. Многа од тих стабала засадили су ђаци у разним акцијама пошумљавања.

ГЗС 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


suvobor akcija podsumljavanje jelena

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.909.316 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)